Skip to Content

Saturday, October 19th, 2019

Russinnen Makarova en Vesnina naar finale dubbelspel in Singapore

Closed
by October 29, 2016 General

Door: redactie
29/10/16 – 18u24  Bron: Belga
© getty.

De Russinnen Ekaterina Makarova en Elena Vesnina, de olympische kampioenen van het dubbelspel in Rio afgelopen zomer, hebben zich geplaatst voor de finale van het dubbelspel op de WTA Finals in Singapore. Het Russische duo, vierde reekshoofd in Singapore, schakelde in de halve finales de Zwitserse titelverdedigsters Martina Hingis en de Indiase Sania Mirza uit met 3-6, 6-2 en 1-0 (10/6).

Makarova en Vesnina nemen het in de finale op tegen de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands en de Tsjechische Lucie Safarova, derde reekshoofd in Singapore. Mattek-Sands en Safarova toonden zich in hun halve finale in twee sets met 6-3 en 7-5 sterker dan het topreekshoofd van het toernooi, dat gevormd werd door de Françaises Kristina Mladenovic en Caroline Garcia. De wedstrijd duurde 1 uur en 29 minuten.

Mattek-Sands en Safarova wonnen dankzij hun overwinning in de halve finales nu al achttien wedstrijden op rij. Het duo is al ongeslagen sinds het begin van het US Open van afgelopen zomer. Na het US Open wonnen ze ook nog de toernooien in Wuhan en Peking. Zaterdag versloeg het Amerikaans/Tsjechische duo al voor de derde keer in korte tijd het Franse duo Garcia/Mladenovic. Eerder gaven ze elkaar ook al partij in de finales van het US Open en het toernooi in Peking.

Mattek-Sands en Safarova staan voor de eerste keer in de dubbelspelfinale van de WTA Finals. Voor Ekaterina Makarova en Elena Vesnina wordt het zondag de tweede dubbelfinale van de WTA Finals. In 2013 verloren ze de eindstrijd van de Chinese Peng Shuai en de Taiwanese Hsieh Su-Wei.

© getty.
© getty.
Previous
Next