Skip to Content

Sidste positioner på valutamarkedet trimmes inden jul og nytår

Closed
by December 23, 2016 General

De få tilbageblevne aktive handlere er yderligere påvirket af fraværet af de japanske markedsdeltagere, idet markedet i Tokyo er lukket for en national helligdag. Det trækker yderligere likviditet ud af det i forvejen yderst tynde julemarked.

– Investorerne ønsker at reducere positioner rettet mod stigende aktier og dollar og at trimme de positioner i obligationsmarkedet, der er akkumuleret med forventningerne til Trump og rettet mod stigende renter forud for helligdagene og årsafslutningen. Risikoen i den ferie-tynde handel inden årets udgang er faldet i T-bondrenten, som tynger dollaren. Det ser svært ud for dollar at teste 120 yen, når T-bondrenten viger, siger analytiker Satoshi Okagawa fra Sumitomo Mitsui Banking Corp i Singapore til Bloomberg News.

Bevægelserne i markedet fredag morgen er da også få og små, og langt størstedelen af investorerne ser nu frem mod det nye år, hvor nye positioner skal opbygges.

Og mens mange ser en oplagt mulighed for en styrket dollar, er andre yderst forsigtige, da alt er bundet op på, hvordan den kommende præsident Donald Trump vil agere, når først han har sat sig til rette i det ovale kontor i Det Hvide Hus.

– Når vi går ind i næste år, er vi overbeviste om, at dollaren vil fortsætte med at styrkes. Det vil være den valuta, der styrkes i 2017. Det er kun et spørgsmål om, hvor meget, siger chefstrateg Andrew Milligan fra Standard Life Investments Ltd. i Edinburgh.

Men andre og mere reflekterende analyser tegner et noget broget billede. For dollar er allerede styrket kraftigt over de seneste år, og hvis den kommende præsident træder ret meget ved siden af, kan det få voldsomme konsekvenser for dollarens nuværende styrke, da den kraftige styrkelse siden valget i oktober alene er bundet op på valgløfter og formodede finanspolitiske tiltag, mens hele risikosiden har været ignoreret fuldstændigt.

Euro koster fredag morgen 1,0445 dollar mod 1,0480 dollar torsdag eftermiddag.

Dollar koster samtidig 117,50 yen mod 117,45 yen torsdag eftermiddag, mens der går 122,75 yen på en euro fredag morgen mod 123,10 yen torsdag eftermiddag.

Previous
Next