Skip to Content

Singaporen viranhaltijat lukitaan pois internetistä

Closed
by June 9, 2016 General

Liki tarkalleen Suomen asukasluvun (5,5 miljoonaa) omaava kaupunkivaltio Singapore (5,4 miljoonaa asukasta) sulkee ensi toukokuussa valtion viranhaltijat pois internetistä. Virkailijat eivät enää pääse virastojen työkoneillaan Internetiin. Kielto koskee kaikkiaan noin 100 000 viranhaltijaa.

Syynä ei ole liiallinen nettisurffailu vaan pikkutarkoista kielloistaan tunnettu valtio perustelee toimenpidettä tietoturvallisuudella: erityisesti viranhaltijoiden sähköpostitilit halutaan suojata hakkeroijilta.

– On aivan välttämätöntä tehdä näin. Singaporen valtion tietokoneisiin on tehty erittäin hienostuneita iskuja viime vuosina. Hallitus ottaa turvallisuusuhat vakavasti, pääministeri Lee Hsien Loong vastasi medialle torstaina virallisella Myanmarin valtiovierailullaan.

– Toimenpide ei ole mitenkään mukava. Internetistä poistuminen hidastaa työntekoa ja vaikuttaa työn tuottavuuteen mutta emme voi jatkossa vaarantaa tietokantojamme, pääministeri Hsien Loong jatkoi.

Konkreettisina tietoturvaongelmina pääministeri uskoo, että singaporelaisten henkilötunnukset, osoitteet ja verotiedot voitaisiin varastaa.

Pääministeri näyttää itse esimerkkiä:

– Minun työkoneeni on lukittu Internetin ulkopuolelle tämän vuoden alusta alkaen.

Ne viranhaltijat, jotka työssään tarvitsevat Internetiä, joutuvat hankkimaan valtion tietokoneen rinnalle toisen tietokoneen työpisteeseensä.

Poikkeuksena ovat valtion ylläpitämät koulut. Kouluja ei kytketä irti internetistä.

– Kouluissa on varsin vähän valtion turvallisuutta vaarantavaa aineistoa. Toki tenttitulokset ovat luottamuksellista aineistoa, mutta jos koulun nettisivuille murtaudutaan, ei kyse ole maailmanlopusta, pääministeri Lee Hsien Loong suhteutti.

Lähde: Straits Times

Previous
Next