Skip to Content

Sløret løftet for næste sæson: F1 lukker fiffigt smuthul

Closed
by September 29, 2016 General

SEPANG (Ekstra Bladet): 55 pladsers straf fik Lewis Hamilton under de gældende regler, da han til Belgiens Grand Prix overskred sin kvote af tilladte motorenheder med tre.

Fiffigt af Mercedes og den forsvarende verdensmester som trods tekniske problemer først på sæsonen har motorer nok til resten af sæsonen og kun behøvede at tage en samlet straf.

Briten startede løbet bagerst – ikke et andet sted i Ardennerne – så for ham gjorde det ingen forskel om han tog hul på en, to eller tre nye motorer.

Men fra næste år går det trick ikke længere.

Det var en af de mange beslutninger, som kom ud onsdagens møde i Paris, hvor det internationale motorsportsforbund FIA’s øverste råd var samlet.

– Hvis en kører til et enkelt løb benytter mere end et element af motorenheden, som giver straf, kan kun det senest benyttede element bruges igen uden yderligere straf. Dette er for at modvirke lagring af reservedele, forklarer FIA i en pressemeddelelse.

Denne sæson har starter på safetycar i Monaco og Silverstone været udsat for stor kritik, og fra 2017 bliver proceduren ændret.

Kræver baneforholdene en safetycar fra begyndelsen, vil der blive kørt, indtil banen er sikker. Men når den er det, starter løbet fra gridden som normalt.

Især på Silverstone var der kritik over, hvor længe kørerne måtte vente bag safetycar, før løbet blev givet fri. Foto: Renault Sport F1 Især på Silverstone var der kritik over, hvor længe kørerne måtte vente bag safetycar, før løbet blev givet fri. Foto: Renault Sport F1  

FIA offentliggjorde også den foreløbige kalender for næste år, der for andet år i træk byder på hele 21 grandprixer — inklusiv kalender-konflikt mellem de 24 timer i Le Mans og grandprixet i Baku.

Ellers er løbskalenderen næste identisk med i år. Bahrain og Kina bytter plads, det samme gør Singapore og Malaysia. Ellers er der kun tale om datoændringer.

Tre grandprixer er der af FIA sat et spørgsmålstegn ved uden forklaring: Canada, Tyskland og Brasilien.

Alle har haft problemer med at få økonomien til at hænge sammen. Bliver Tysklands Grand Prix til noget, køres det på Hockenheim og ikke på Nürburgring som i den oprindelige aftale.

Den endelige kalender fastlægges i december — dog stadig med mulighed for ikke 100 procent bekræftede løb.


Foreløbig F1-kalender 2017

26. marts: Australia

9. april: Kina

16. april: Bahrain

30. april: Rusland

14. maj: Spanien

28. maj. Monaco

11. juni: Canada*

18. juni: Aserbajdsjan

2. juli: Østrig

9. juli: Storbritannien

23. juli: Ungarn

30. juli: Tyskland*

27. august: Belgien

3. september: Italien

17. september: Malaysia

1. oktober: Singapore

8. oktober: Japan

22. oktober: USA

5. november: Mexico City

12. november Brasilien*

26. november Abu Dhabi

*mangler bekræftelse


kevin-magnussen-skal-starte-fra-pit-lane-i-bahrain Formel 1 – 18. sep. 2016 Skulderklap til Kevin: Han gjorde perfekt strategi mulig

singapore-f1-gp-auto-racing EKSTRA Sport og Spil Mister han sædet i F1’s farlige stoleleg: Kevin med i sårbart firkløver

marshal-paa-banen-i-singapore-2 Formel 1 – 19. sep. 2016 TV: WOW! Hvad pokker laver han ude på Formel 1-banen?

F1-optakt: Finske fans gik amok på Kevin:

formel-1-belgien-straffene-regner-ned-over-lewis-hamilton Formel 1 – 26. aug. 2016 Straffene vælter ned over Mercedes og verdensmesteren

kevin-magnussens-debut-i-renault-formel-1 Formel 1 – 26. sep. 2016 Kevin venter på afgørelse: Nu kommer Renault med indrømmelse

Previous
Next