Skip to Content

Små hälsoproblem rubbar inte Mörö

Closed
by August 14, 2016 General

Oskari Mörö drabbades av magproblem bara några dagar före sitt försöksheat på 400 meter häck i OS.

Han tvingades ställa in det sista träningspasset, som ofta klassas som viktigt för att få igång ämnesomsättningen. Det stör inte Mörö.

– Det tuffaste jobbet är redan gjort. Nu gäller det bara att hålla musklerna och huvudet i skick, säger 23-åringen Mörö inför sin OS-debut.

Höftproblem har lett till att han även tidigare tvingats improvisera i stället för att följa ett träningsprogram. Han ser OS som en stor möjlighet och har trivts utmärkt i idrottarbyn.

– Jag har försökt njuta varje dag. Att komma hit och bara tänka på sin start varje dag är onödigt.

Då startskottet går i Mörös försöksheat är det måndag kväll i Finland. Målet är att ta sig vidare till semifinalerna, som går natten mot onsdag. Ett personligt rekord är inte omöjligt.

– Stortävlingar har alltid varit bra tändvätska för mig, säger Mörö.

Han satte finländskt rekord i EM i Zürich för två år sedan, 49,08. I årets EM i Amsterdam för ungefär en månad sedan blev det en fjärdeplats. I VM är konkurrensen tuffare, men Mörö tycker inte skillnaden är så stor.

– I den här grenen är det ett ganska jämnt fält. Dagsformen avgör och ingen kan gå för halv maskin ens i försöken. Det blir tufft, men en semifinalplats är realistisk om jag bara får till det, säger Mörö.

Han gör sitt första OS, men har tidigare tävlat i en olympisk ungdomsfestival i Singapore. Den gick av stapeln 2010 och tre andra finländska idrottare som deltog där är också med i Rio: brottaren Petra Olli, simmaren Matti Mattsson och seglaren Kaarle Tapper.

– Där fick man bra erfarenhet, eftersom förhållandena motsvarade dem här, säger Mörö.

Previous
Next