Skip to Content

Saturday, November 23rd, 2019

Små hälsoproblem rubbar inte Mörö

Closed
by August 14, 2016 General

Oskari Mörö drabbades av magproblem bara några dagar före sitt försöksheat på 400 meter häck i OS.

Han tvingades ställa in det sista träningspasset, som ofta klassas som viktigt för att få igång ämnesomsättningen. Det stör inte Mörö.

– Det tuffaste jobbet är redan gjort. Nu gäller det bara att hålla musklerna och huvudet i skick, säger 23-åringen Mörö inför sin OS-debut.

Höftproblem har lett till att han även tidigare tvingats improvisera i stället för att följa ett träningsprogram. Han ser OS som en stor möjlighet och har trivts utmärkt i idrottarbyn.

– Jag har försökt njuta varje dag. Att komma hit och bara tänka på sin start varje dag är onödigt.

Då startskottet går i Mörös försöksheat är det måndag kväll i Finland. Målet är att ta sig vidare till semifinalerna, som går natten mot onsdag. Ett personligt rekord är inte omöjligt.

– Stortävlingar har alltid varit bra tändvätska för mig, säger Mörö.

Han satte finländskt rekord i EM i Zürich för två år sedan, 49,08. I årets EM i Amsterdam för ungefär en månad sedan blev det en fjärdeplats. I VM är konkurrensen tuffare, men Mörö tycker inte skillnaden är så stor.

– I den här grenen är det ett ganska jämnt fält. Dagsformen avgör och ingen kan gå för halv maskin ens i försöken. Det blir tufft, men en semifinalplats är realistisk om jag bara får till det, säger Mörö.

Han gör sitt första OS, men har tidigare tävlat i en olympisk ungdomsfestival i Singapore. Den gick av stapeln 2010 och tre andra finländska idrottare som deltog där är också med i Rio: brottaren Petra Olli, simmaren Matti Mattsson och seglaren Kaarle Tapper.

– Där fick man bra erfarenhet, eftersom förhållandena motsvarade dem här, säger Mörö.

Previous
Next