Skip to Content

Sportsdøgnet: Arsenal skuffer mod oprykker

Closed
by October 22, 2016 General

Fodbold: Lørdag hentede Michael Laudrup igen point som træner for Al-Rayyan i den bedste række i Qatar. Fra sidelinjen kunne danskeren glæde sig over et sent point til sit hold, da spanske Sergio García i overtiden udlignede til slutresultatet 1-1 hjemme mod topholdet Al Jaish. Resultatet betyder, at Al-Rayyan og Laudrup efter fire kampe har seks point på femtepladsen i Qatars bedste række.

Formel 1: I den sidste træning før kvalifikationen til USA’s grand prix måtte Kevin Magnussen se sig kørt bag af dansen af sin holdkammerat hos Renault. Teamkollegaen, Jolyon Palmer, satte 12.-bedste tid, mens Magnussen bare blev nr. 18.

Fodbold: Arsenal kunne ikke følge målfesten i Champions League op og skuffede hjemme lørdag med 0-0 mod Middlesbrough i Premier League. Hos Middlesbrough var Viktor Fischer helt uden for truppen, og mod slutningen sled og slæbte de hårdt prøvede spillere fra udeholdet. Andetsteds i ligaen vandt Leicester og Kasper Schmeichel med 3-1 over Crystal Palace, mens Everton tabte ude 1-2 til Burnley, Stoke slog Hull 2-0, Swansea og Watford delte med 0-0, og West Ham vandt 1-0 over Sunderland.

Håndbold: Der er krise i storklubben KIF Kolding København. Lørdag tabte fusionsholdet på hjemmebane med 21-27 til Århus Håndbold. Det var tredje ligakamp i træk, de jysk-københavnske mænd måtte gå fra banen som tabere i ligaen.

Formel 1: Endnu en brik i det store puslespil i feltet faldt på plads, da Daniil Kvyat lørdag fik bekræftelse på, at han kan fortsætte hos Toro Rosso-teamet i mindst yderligere en sæson. Toro Rosso er Red Bulls andethold, og Kvyat blev tidligere i år degraderet fra netop Red Bull.

Fodbold: FC Barcelonas anfører Andres Iniesta måtte udskiftes ganske få minutter inde i lørdagskampen på udebane mod Valencia. Midtbanegeneralen blev tacklet hårdt og pådrog sig det, der i første omgang ligner en knæskade.

Bordtennis: Jonathan Groth kommer hjem med en medalje fra EM i Budapest. Lørdag formiddag spillede danskeren sig i semifinalen i doublerækken, hvor han spiller sammen med Patrick Franziska fra Tyskland. Den dansk-tyske konstellation slog det portugisisk-østrigske par João Monteiro og Stefan Fegerl efter et regulært drama i syv sæt. Groth og Franziska vandt 11-6, 12-10, 9-11, 11-3, 14-16, 8-11, 11-8. »Det er en fantastisk følelse at være i semifinalen og have slået de regerende mestre«, siger Groth, der få timer efter doublegevinsten måtte sige farvel til en potentiel singletriumf, da han tabte yderst knebent i 1/8-finalen til den seksdobbelte europamester Timo Boll fra Tyskland med 4-3 i sæt ( 7-11, 13-11, 1-11, 11-4, 8-11, 11-8 og 11-1).

Fodbold: Tottenham forpassede lørdag en gylden mulighed for at stryge op på førstepladsen i Premier League. Efter 0-0 ude mod Bournemouth ligger Christian Eriksen og hans holdkammerater på tredjepladsen fortsat efter Manchester City og Arsenal. De spiller begge senere i weekenden.

Håndbold: TTH Holstebro tabte på udebane 27-36 til Besiktas i mænsenes Champions League. Dermed er sidste års DM-sølvvinder fortsat uden sejr efter de første fem kampe i gruppe D i Champions League.

Badminton: Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen er i finalen ved Denmark Open i Odense efter sejr over briterne Chris Adcock og Gabrielle Adcock – 21-16, 21-18. Søndag venter så kineserne Siwei Zheng/Qingchen Chen i mixedfinalen.

Cykling: Astana-rytteren Tanel Kangert kørte med laurbærrene, da 3. etape af Abu Dhabi Tour blev afgjort lørdag. Esteren vandt etapen og overtog samtidig løbets førertrøje. Dermed ligger han lunt i svinget til den samlede sejr, når løbet afsluttes søndag med en flad etape. 29-årige Kangert fører nemlig med 21 sekunder ned til nummer to, Nicolas Roche (Sky).

Skisport: Den forsvarende World Cup-mester fortsatte i den alpine premiere, hvor hun slap i foråret og med en knusende margin på 1,40 sekunder blev 25-årige Lara Gut (foto) en suveræn vinder af kvindernes storslalom i østrigske Sölden. Den schweiziske kvinde grundlagde sejren i 1. gennemløb og henviste amerikaneren Mikaela Shiffrin til andenpladsen og den unge italiener Marta Bassino til karrierens første podieplads som 3’er. Og hvor var skidronningen Lindsey Vonn så? Jo, det amerikanske ikon har travlt med at promovere sin nye bog, men det forventes, at hun indleder jagten på det World Cup-trofæ, hun har vundet fire gange tidligere i karrieren, når World Cuppen kommer til Nordamerika om fem uger.

Fodbold: Lionel Messi er tilbage i Argentinas landsholdstrup, efter han i flere omgange har været tvunget til at melde afbud med skader. Anføreren spillede senest 2. september mod Uruguay. Argentina har brug for Messi i den forestående kamp mod ærkerivalen Brasilien 11. november. Efter 10 ud af 18 kampe er Argentina kun på femtepladsen i Sydamerikas VM-kvalifikation.

Svømning: Jeanette Ottesen hentede en dobbeltsejr ved World Cuppen i Singapore, da hun var suverænt hurtigst på både 100 meter fri og 590 meter butterfly.

Tennis: Efter 7 års fravær er den 31-årige russer Svetlana Kuznetsova tilbage i den prestigefyldte WTA-sæsonfinale i Singapore. Kuznetsova skulle vinde turneringen i Moskva for at fravriste briten Johanna Konta pladsen og med knusende 6-2, 6-1 over Daria Gavrilova i finalen lørdag var der aldrig tvivl om Kuznetsovas comeback til den absolutte elite. Svetlana Kuznetsovas tidligere resultater ved WTA-slutspillet er dog ikke noget at råbe hurra for. Kun 2 af 14 kampe er vundet.

Fodbold: Rilwan Hassan har siden 2007 spillet for superligaklubben FC Midtjylland. Går alt som den nigerianskfødte midtbanespiller håber, kan han snart komme til at spille for det danske A-landshold. Han har efter ni år i Danmark kvalificeret sig til at få dansk pas ved at bestå indfødsretsprøven, og nu håber han på et opkald fra landstræner Åge Hareide. »Jeg vil gøre alt for at blive udtaget til det danske landshold. Jeg vil spille for Danmark«, siger Rilwan Hassan til BT.

Fodbold: Marcello Lippi, der i 2006 førte Italien til VM-triumf i Tyskland er ny landstræner i Kina, hvor der satses stort. Han overtager en hold, der foreløbigt har skuffet i VM-kvalifikationen til VM i Rusland i 2018.

Ishockey: Oliver Bjorkstrand var med på isen i otte minutter, da NHL-klubben Columbus natten til lørdag fik sæsonens første sejr. Den lød på 3-2 på hjemmebane over Chicago. Det bliver dog det sidste, man kommer til at høre om Bjorkstrand i NHL for en stund. Danskeren er efter kampen blevet sendt ned på klubbens farmerhold, Cleveland Monsters. Andetsteds i NHL vandt Frans Nielsen og Detroit Red Wings den tredje sejr på stribe, da Nashville Predators blev nedlagt 5-3.

Speedway: Sæsonens sidste grandprix blev et stort drama i Australien, der endte med en lykkelig afslutning for Niels-Kristian Iversen. Trods en tredjeplads i sin semifinale fik Iversen akkurat point nok til at slutte i top-otte i den samlede VM-stilling, hvilket udløser en sæson mere i VM-serien. I semifinalen var danskeren i problemer, men på sidste omgang overhalede han polakken Piotr Pawlicki og fik det vigtige point. Hvis svenskeren Fredrik Lindgren var sluttet i top-otte i VM-stillingen, ville også Kenneth Bjerre have fået adgang til næste års VM-serie, men Bjerre tabte en dramatisk omkørsel mod netop Lindgren i VM-kvalifikationen. Nicki Pedersen er skadet og skal håbe et wildcard til næste år.

Previous
Next