Skip to Content

Sportsdøgnet: Dansker fører Malmö FF til det svenske mesterskab

Closed
by October 26, 2016 General

Fodbold: Allerede i sin første sæson som cheftræner for Malmö FF kan danske Allan Kuhn skrive svensk mester i fodbold på sit cv. Mesterskabet kom i hus onsdag, da Malmö FF vandt 3-0 ude over bundholdet Falkenbergs FF, og Norrköping samtidig tabte 1-2 ude til Elfsborg. Resultaterne betyder, at Allan Kuhns mandskab har 63 point med to kampe tilbage, mens Norrköping kun har 56 og dermed ikke længere kan indhente Malmø-klubben. Det kan nummer tre, AIK Stockholm, heller ikke.

Basketball: Bakken Bears har fået et skidt udlæg på Champions League-turneringen. Onsdag tabte Aarhus-klubben også sin anden kamp i gruppe A, der tæller otte hold. På udebane mod Aris Thessaloniki løb det danske hold ind i et nederlag på 66-82.

Sejlsport: Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er klar til fire år mere i bådklassen FX49’er, og målet er de olympiske lege i Tokyo 2020. Parret blev Årets Fund i dansk idræt i 2014, men de tabte ræset om at komme til OL i Rio til de senere bronzevindere Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen. Baad og Thusgaard oplyser på deres fælles Facebook-side, at de savner livet som elitesejlere, og sejlerne er overbeviste om, at de har potentialet til mere, end den tabte OL-udtagelse viste. Den foreløbige plan er at starte træningen 1. juli næste år.

Fodbold: Efter seks kampe i træk uden sejr i Superligaen i fodbold fik AGF lidt tiltrængt opmuntring, da holdet onsdag aften var på besøg hos Holbæk i pokalturneringen. AGF vandt 3-1 og er dermed klar til ottendedelsfinalerne.

Håndbold: Kasper Kildelund betegnes som et af de største fløjtalenter i dansk håndbold. Onsdag understregede han hvorfor, da han var manden bag TTH Holstebros hjemmesejr over HC Midtjylland i herrernes liga. Kildelund, der inden sæsonen skiftede fra GOG, scorede ni gange i sejren på 32-26.

Fodbold: 17-årige Mads Roerslev fik onsdag en debut på FC Københavns førstehold, som han nok aldrig vil glemme. Den unge spiller blev skiftet ind som højre back efter pausen i pokalkampen ude mod Jammerbugt FC, og blot 63 sekunder senere scorede han. Mads Roerslevs mål kom efter en fin indenomsaflevering fra det unge ivorianske midtbanetalent Aboubakar Keita og bragte FC København foran 3-0. Kampen sluttede 6-1 til Superligaens tophold, som dermed i sikker stil stadig er med i spillet om at gentage pokaltriumferne fra de to foregående sæsoner.

Atletik: Den kenyanske maratonløber Rita Jeptoos dopingstraf er blevet fordoblet fra to til fire år, meddeler Den Internationale Sportsdomstol, CAS. Rita Jeptoo blev i september 2014 testet positiv for epo uden for konkurrence, og i begyndelsen af januar året efter blev hun idømt to års karantæne af atletikforbundet i Kenya. Rita Jeptoo appellerede straffen til CAS, og det samme gjorde Det Internationale Atletikforbund (IAAF). Den fireårige karantæne er med virkning fra 30. oktober 2014, og Rita Jeptoo kan dermed se frem til at måtte konkurrere igen i efteråret 2018.

Håndbold: Håndboldkvinderne fra TTH Holstebro må i den kommende tid undvære deres træner, Pether Krautmeyer. Tirsdag aften blev han ramt af en blodprop, og han er derfor sygemeldt, oplyser klubben på sin hjemmeside. Assistenttræner Søren Hansen tager over i cheftrænerens fravær, mens Heine Eriksen vil fungere som hans assistent.

Fodbold: AaB og Horsens er klar til ottendedelsfinalerne i pokalturneringen. Onsdag affærdigede begge superligahold en modstander fra de sekundære rækker med smalle sejre. AaB besejrede på udebane VSK Aarhus fra bunden af 2. divisions gruppe 3 med 1-0, mens AC Horsens var på besøg hos 1. divisionsholdet Helsingør og vandt med samme cifre.

Tennis: Russiske Svetlana Kuznetsova vandt også sin anden kamp ved sæsonfinalen i Singapore. Sejrscifrene efter en hård kamp mod tjekken Karolina Pliskova blev 3-6, 6-2, 7-6. I den anden kamp i gruppen vandt Agnieszka Radwanska fra Polen over spanske Garbiñe Muguruza, Spanien i to sæt med cifrene 7-6 (7/1), 6-3. Resultaterne betyder, at Kuznetsova er klar til turneringens semifinaler.

Fodbold: Nicolai Jørgensen har taget Feyenoord med storm siden skiftet i sommer fra FC København. Den danske landsholdsangriber har imponeret så meget, at han af det hollandske medie soccernews.nl kaldes for sommerens bedste indkøb i hollandsk fodbold.

Ridning: Tyske Rudolf Zeilinger stopper som dansk dressurlandstræner i 2017, meddeler Dansk Ride Forbund på sin hjemmeside. Zeilinger har stået i spidsen for det danske dressurlandshold i 19 år.

Cykling: Det danske kontinentalhold Riwal har forlænget kontrakten med Patrick Clausen med et år, så Patrick Clausen også kører for holdet i 2017-sæsonen.

Speedway: Nicki Pedersen har været en fast del af VM-serien siden 2001, og også i 2017 kommer han til at køre med i kampen om det individuelle verdensmesterskab. Den tredobbelte verdensmester bekræfter over for Ritzau, at han er blevet tildelt et wildcard til VM-serien. Peter Kildemand har fået rollen som førstereserve i 2017.

Håndbold: THH Holstebro er i knæ økonomisk. Der mangler seks millioner kroner i klubkassen, og eksistensen er truet. Alligevel er det ikke på tale at lukke enten herre- eller dameholdet, hvor klubben som den eneste er repræsenteret i landets begge række hos begge køn. »Nej, det kan jeg afvise«, siger bestyrelsesformand i TTH, Jørgen S. Hansen, til TV2 Sport.

Volleyball: Onsdag 2. november slår Gentoftehallen dørene op til storkamp på dansk grund, når Gentofte Volley som det første danske hold i 20 år træder ind i anden runde af Champions League. Men en uge før kampen hersker der totalt kaos hos de montenegrinske modstandere Budva. Klubben har kun seks spillere registreret hos Det Europæiske Volleyballforbund, hvilket er langt fra de 12, der er kravet for at kunne spille kampen. Fire af de seks spillere er 17 år, den mest garvede er 20 år, og pengekassen er angiveligt tom.

Basketball: Cleveland Cavaliers, der er forsvarende mestre i den amerikanske basketliga, NBA, kunne notere en sikker sejr i sæsonens første kamp. Det skete, da holdet med LeBron James i hovedrollen sendte New York Knicks tilbage til storbyen med et nederlag på 88-117.

Previous
Next