Skip to Content

Sunday, December 15th, 2019

Sportsdøgnet: Grønt OL-lys til et hav af russere – og hård modstand til Caroline Duckniacki

Closed
by August 4, 2016 General
Annonce

OL: Et hav af russiske atleter har døgnet før den officielle åbning i Rio fået starttilladelse: IOC meddeler, at den dopingbelastede nation bl.a. vil få lov til at sende 18 skytter, 11 judokæmpere, 11 boksere, 8 tennisspillere samt en synkronsvømningshold og et vandpolomandskab i aktion.

OL: Til gengæld bliver Yulia Efimova ikke en af Rikke Møller Pedersens rivaler i brystsvømning i Rio. Russeren har torsdag endegyldigt fået afslag på sin appel om at få lov til at deltage. Det er Den Internationale Olympiske Komité (IOC), der har afvist Efimovas appel. Det oplyser det russiske nyhedsbureau R-Sport ifølge Reuters. Efimova er tidligere blevet dømt for doping, og IOC har tidligere slået fast, at dopingdømte russere ikke er velkommen i Rio. Den afgørelse valgte Efimova dog at appellere, men hun er altså ikke blandt de russere, som har fået lov til at stille op.

Tennis: Caroline Duckniacki har været en tur i Andeby for at forberede sig til OL i Rio, hvor hun ud over at være danske fanebærer også er et optimistisk bud på en dansk medalje. Under træningen på Andeby Tennisstadion stiftede Duckiniacki bekendtskab med Anders And og den lokale antihelts evne til at rode sig ind i problemer. Caroline Duckniacki møder ved OL i Rio Su-Wei Hsieh fra Taiwan, verdensrangslistens nummer 83, i 1. runde. I 2. runde kan Duckniacki rende ind i Petra Kvitova, verdens nummer 14. Tennisturneringen begynder lørdag.

Fodbold: Den nye Manchester United-manager José Mourinho er kommet i modvind i fagforeningskredse. Årsagen er, at han har degraderet den tyske stjerne Bastian Schweinsteiger til at træne for sig selv. Et klart forsøg på, at presse tyskeren til at forlade klubben, mener advokaten Dejan Stefanovic fra den internatonale spillerforening FifPro. »Schweinsteiger burde gå til sin lokale engelske spillerforening og klage«, siger Stefanovic ifølge BBC. Også Bastian Schweinsteigers tidligere klub, Bayern München, undrer sig over José Mourinhos straffeaktion. Bayern-præsident Karl-Heinz Rummenigge vurderer overfor avisen Bild, at sagen vil skade United på den lange bane. »Spillere vil i fremtiden måske tænke sig om en ekstra gang, inden de skriver kontrakt med sådan en klub«, siger Rummenigge.

Fodbold: Det bliver den 43-årige tidligere Everton-manager Roberto Martinez, der overtager det talentfulde belgiske landshold efter Marc Wilmots, som blev fyret efter 3-1-nederlaget til Wales i EM-kvartfinalen. Spanierens aftale gælder for de kommende to sæsoner og han får passende debut mod sit hjemland 1. september. »Den største opgave bliver, at få skabt en atmosfære, der genererer en vindermentalitet«, forklarede Roberto Martinez, da han blev præsenteret i Bruxelles.

Fodbold: Tidligere i denne uge forlod Jeremy Menez italienske AC Milan for at skrive kontrakt med franske Bordeaux. Men tiden i Bordeaux har foreløbig været noget mere begivenhedsrig, end Menez kunne ønske. Onsdag var Menez med i en træningskamp mod Lorient, og her fik han trådt et stykke af sit ene øre af. Øret blev kort efter syet sammen igen. »Jeremy blev opereret med lokalbedøvelse onsdag aften for at få syet øret sammen«, meddeler Bordeaux ifølge nyhedsbureauet AFP.

Fodbold: Det danske OL-hold spiller i aften kl. 18 første kamp i Brasilien mod Irak.

Fodbold: FC Midtjylland, Sønderjyske og Brøndby er i aften alle i aktion i Europa League-kvalifikationen fra kl. 18.

Fodbold: Ifølge den hollandske avis De Telegraaf mangler der blot en underskrift på en toårig aftale mellem stjernen Rafael van der Vaart og FC Midtjylland. Midtbanegeneralen med over 100 landskampe på cv’et og en fortid i bl.a. Real Madrid, Hamburger SV og Tottenham, danner par med håndboldspilleren Estavana Polmann, der er på kontrakt i Esbjerg.

Fodbold: Esbjerg må undvære Jesper Lauridsen i de næste par måneder. Den 25-årige venstreback har i et stykke tid haft smerter i sin venstre hæl, og en pause har ikke hjulpet på det. Derfor skal den tidligere FC Midtjylland-spiller opereres, hvilket kommer til at ske den 10. september.

Fodbold: Casper Olesen kan ikke være med, når Sønderjyske torsdag aften spiller hjemme mod Zaglebie Lubin i en returkamp i Europa League-kvalifikationens tredje runde. Den 20-årige angriber blev skadet under onsdagens træning, og han kommer til at sidde ude i et stykke tid.

Fodbold: Dennis Flinta kommer til at optræde for Silkeborg i et stykke tid endnu. Den 32-årige har nemlig skrevet under på en kontraktforlængelse, så han bliver i Superliga-klubben frem til sommeren 2018.

OL: Bordtennisspilleren Jonathan Groth får meget svært ved at nå langt ved OL i Rio. Det står klart efter lodtrækningen, der magede det således, at han står til at møde turneringens topseedede spiller, Ma Long fra Kina, i tredje runde. Jonathan Groth er oversidder i første runde, og i anden runde skal den 22.-seedede dansker enten op mod finnen Benedek Olah eller Chen Feng fra Singapore, der ligger henholdsvis nummer 70 og 117 på verdensranglisten.

Previous
Next