Skip to Content

Thursday, August 13th, 2020

Sportsdøgnet: Pragtmål sender United videre i pokalen

Closed
by April 13, 2016 General

Fodbold: Mens klubben hoster og hakker sig igennem Premier League, har Manchester United fortsat mulighed for at hente succes i FA Cuppen. Onsdag aften spillede Louis van Gaals mænd sig i semifinalen med en 2-1-sejr i omkampen mod West Ham, der ellers har været stærkt spillende på det seneste. På udebane på Upton Park holdt gæsterne fra Manchester hovederne kolde i en fjendtlig atmosfære, og selv om West Ham så meget til bolden, var Manchester United-spillerne bedre til at skabe chancer.

Teenageren Marcus Rashford scorede et pragtmål ti minutter efter pausen for United, mens Marouane Fellaini fulgte op med en lidt mere tilfældig scoring. James Tomkins reducerede, men nærmere nåede West Ham ikke. I semifinalen møder Manchester United Everton 23. april. Den anden semifinale står mellem Crystal Palace og Watford og spilles dagen efter. Begge slag afvikles på Wembley i London.

Fodbold: Crystal Palace og Everton spillede 0-0 i aftenens kamp i Premier League. Everton fik udvist James McCarthy efter 50 minutters spil.

Fodbold: Antoine Griezmann blev den store helt, da han scorede begge mål i Atlético Madrids dramatiske 2-0-sejr over FC Barcelona og dermed sendte de forsvarende Champions League-vindere ud af turneringen. I samtlige 90 minutter onsdag aften kogte lægterne på Estadio Vicente Calderón, og den giftige franske offensivspiller tøvede ikke med at takke for opbakningen.

»Holdet har leveret en stor præstation ved at være blandt de fire bedste hold i Europa. Sejren er også til fansene, de støtter os altid på en fantastisk måde«, siger Griezmann ifølge uefa.com.

Ishockey: NHL-spilleren Mikkel Bødker kommer ikke med det danske landshold til ishockey-VM. Det oplyser Danmarks Ishockey Union i en pressemeddelelse.

Håndbold: Det bliver som ventet Team Tvis Holstebro, der skal møde vinderen af grundspillet, Team Esbjerg, i den ene DM-semifinale i kvindehåndbold. Efter en tremålssejr på udebane over Randers i den første kamp var Tvis-kvinderne storfavoritter inden returkampen foran eget publikum, og den endte med en klar sejr på 33-26 til Pether Krautmeyers tropper.

fravalgt.  Karim Benzema er i målform, men franskmanden kommer ikke til at trække i landsholdstrøjen efter afpresningssagen omkring en sexvideo. Arkivfoto: APFodbold: Den franske angriber Karim Benzema må se langt efter fodbold-EM på hjemmebane til sommer. Den målfarlige forward fra Real Madrid bliver ikke udtaget til den franske trup, fortæller han på Twitter.

»Desværre for mig og alle dem, der støtter mig. Jeg bliver ikke udtaget til EM i Frankrig«, skriver Benzema.

Angriberen har lavet 27 mål på landsholdet, men har længe været en varm kartoffel i det franske fodboldmiljø, fordi han er mistænkt for at være indblandet i en sag om afpresning af landsholdskollegaen Mathieu Valbuena. Benzemas ven lå inde med en sexoptagelse af Valbuena og dennes hustru og krævede penge af Lyon-spilleren for at holde filmen skjult.

Fodbold: De varslede besparelser i Brøndby på op mod 20 millioner kroner om året får ingen betydning for Daniel Aggers fremtid i klubben. Sportsdirektør Troels Bech oplyser, at den 31-årige midterforsvarer fortsat er i spil til en kontraktforlængelse, selv om Brøndby skal spare og har sænket målsætningen for de kommende år.

»Jeg ser ikke nogen forhindring for, at Daniel Agger kan være med til at løfte os og meget gerne over den budgetterede målsætning. Så dagens udmelding har ingen betydning. Det får til gengæld betydning, om han er frisk til at spille«, siger Bech med henvisning til Aggers mange skader.

Tennis: Den suveræne nummer et, Novak Djokovic, er alligevel ikke helt uovervindelig. I anden runde af Monte Carlo Masters tabte han meget overraskende til ranglistens nummer 55, Jiri Vesely fra Tjekkiet, med cifrene 4-6, 6-2, 4-6. Det er blot Djokovic’ andet nederlag i hele 2016. Den eneste, der tidligere har fået skovlen under serberen, er Feliciano López i en kvartfinalekamp i ATP-turneringen i Dubai i februar. Overraskelsen bliver ikke mindre af, at det var første gang i karrieren, at 22-årige Vesely besejrede en spiller fra verdensranglistens top-10.

Bordtennis: Tobias Rasmussen har netop vundet skæbnekampen i pulje 16 og dermed spillet sig videre i OL-kvalifikationen i Halmstad efter en sand gyser, hvor bulgarske Golovanov ellers havde tre matchbolde. Jonathan Groth spillede sig allerede i går videre.

Tennis: Det danske Fed Cup-landshold i tennis vandt onsdag 3-0 over Litauen. Både andensingle Emilie Francati og førstesingle Karen Barbat lykkedes med at vinde 2-0 i sæt. Efterfølgende vandt de sammen i damedouble ligeledes med 2-0 i sæt. Torsdag venter Finland i Danmarks sidste kamp i gruppespillet. Lørdag spiller Danmark op- eller nedrykningskamp afhængigt af torsdagens resultat. Julie Noe er også udtaget til Fed Cup-holdet, som er uden en skadet Caroline Wozniacki.

nedtur.  Det har været en forfærdelig sæson at være Aston Villa-fan i. Klubben tager nu konsekvensen og undlader kåringen af årets spiller. Arkivfoto: APFodbold: Premier League-klubben Aston Villa har besluttet at droppe kåringen af årets spiller for indeværende sæson. Det skyldes horrible resultater, der allerede lørdag kan føre til nedrykning for Jores Okore og holdkammeraterne.

»Vores supportere vil forstå, hvorfor vi ikke kårer årets spiller under disse omstændigheder«, lyder det i en erklæring fra klubben ifølge AFP.

Basketball: Natten til torsdag dansk tid kan NBA-holdet Golden State Warriors sikre sig sæsonens sejr nummer 73 i grundspillets 82. og sidste kamp. Det vil betyde, at klubben går forbi Chicago Bulls’ rekord fra 1995/1996-sæsonen, hvor holdet med Michael Jordan vandt 72 grundspilskampe. Og det er på sin plads, at sæsonens Golden State-hold sammenlignes med det måske bedste NBA-hold nogensinde. Det siger Peter Wang, der er basketballekspert på TV2 Sport.

»Det er fuldt fortjent, når man sammenligner det her Golden State-hold med Chicago Bulls-holdet fra 95/96. Der er en meget høj basketball-IQ blandt Golden States spillere. De har mange, der kan aflevere bolden, og de har en utrolig god forståelse for spillet. Samtidig har de revolutioneret NBA med deres trepointsskud, primært i skikkelse af Stephen Curry, men også med Klay Thompson. Ligegyldigt hvor langt bagud de er, så kan de vende det på få angreb med de skytter«, siger Peter Wang.

Brydning: To danske brydere rejste onsdag til Serbien for at deltage i OL-kvalifikationen med håbet om at kunne gøre Mark O. Madsen selskab ved sommerens lege i Rio. De to danske OL-håb Tobias Fonnesbek og Anders Ekstrøm bliver indvejet torsdag, hvor der også trækkes lod til stævnet, som begynder fredag med begge danskere i aktion.

Fodbold: Forsvarsspilleren Thorbjørn Holst Rasmussen stopper sin aktive karriere. Den 29-årige spiller har onsdag fået ophævet sin kontrakt med 1. divisionsklubben Silkeborg efter eget ønske. »Jeg har haft det svært gennem en længere periode. Jeg har følt mig stresset og udkørt«, siger han til klubbens hjemmeside. Siden 2007 har han spillet 191 kampe for Silkeborg.

Golf: Den danske golfspiller Thomas Bjørn har flere gange været tæt på at vinde en major-turnering, men det er aldrig lykkedes for den 45-årige dansker. I et interview med magasinet ‘Dansk Golf’ medgiver Bjørn, at drømmen om en stor triumf efterhånden synger på sidste vers.

»Jeg vil jo gerne vinde en major, siger Thomas Bjørn, der dog godt ved, at drømmen ikke længere er så realistisk. Men hvis man ikke drømmer, kan man lige så godt holde op med at spille«, siger Thomas Bjørn.

OL-klar.  I september blev båden nr. 4 ved VM, hvilket udløste den danske OL-nationsplads i klassen, og nu har roforbundet tildelt pladsen til Andersen og Rasmussen. Foto: Dansk Forening for Rosport (arkiv)Roning: Anne Dsane Andersen og Lærke Berg Rasmussen er skrevet på listen som nummer 18 og 19 over danske atleter, der officielt er udtaget til OL i Rio. Udtagelsen sker halvandet år efter, de to blev bedt om at kyle hver en åre i vandet i forsøget på at kvalificere sig til legene i Brasilien i toer uden styrmand. At satsningen skulle bære frugt var der ikke meget, der pegede på i starten. »Båden kom nærmest ikke fremad… På et tidspunkt beskyldte vi sågar vandet for at være langsomt«, siger Anne Dsane Andersen. Rasmussen og Andersen blev nr. 4 ved VM i september, hvilket udløste en dansk nationsplads. Efterfølgende sluttede duoen som nr. 8 i Politikens årlige kåring af Årets Fund i dansk idræt.

Mød en Årets Fund-nomineret: Lærke og Anne vil være bedre end alle de andre

Kilde: politiken TV / Nima Hajarzadeh

Håndbold: Den norske fløjspiller Håvard Tvedten er fortid hos Aalborg Håndbold efter denne sæson. Den 37-årige har valgt at indstille karrieren, der har budt på 14 sæsoner i Spanien og Danmark.

Fodbold: I kampen for en topplacering i Superligaen har Sønderjyske udvidet bredden i det centrale forsvar. 33-årige Francis Dickoh har således skrevet under på en kontrakt gældende for resten af sæsonen. Danskghaneseren var i sidste sæson med til at vinde guld med FC Midtjylland, men han har været klubløs siden årsskiftet, hvor han forlod FCM.

Cykling: Den tidligere Katusha-rytter Luca Paolini har fået karantæne i 18 måneder for den positive dopingprøve, han afleverede under sidste sommers Tour de France. Prøven indeholdt spor af et forbudt stof, der kan nedbryde kokain, og 39-årige Paolini har forklaret, at han var røget ind i et kokainmisbrug i forlængelse af en afhængighed af sovepiller. Den milde straf er ifølge UCI givet, fordi man ikke tror, at kokainen er indtaget med henblik på at fremme præstationerne. Hvis veteranen vælger at fortsætte karrieren efter udstået straf, kan han køre igen i begyndelsen af 2017.

Bordtennis: Danmarks bedste, Jonathan Groth, har fået en suveræn start på OL-kvalifikationen i Halmstad. Onsdag vandt han tredje kamp på stribe, da spanieren Alvaro Robles blev slået 11-7, 7-11, 11-9, 7-11, 14-12 og 11-7. Det betyder, at Groth vinder sin gruppe og er videre til den næste fase, der indledes torsdag, når Europas 16 bedste spillere træder ind i turneringen. Der er ti OL-pladser på spil i Halmstad, og selv om det ikke skulle lykkes Groth at få en af de ti pladser, har han stadig gode muligheder for at komme til Rio til sommer via sin verdensranglisteplacering.

Fodbold: Som Politiken kunne afsløre i sidste uge, så er Arsenal-ikonet Tony Adams et brændende varmt emne som ny Brøndby-træner. Interessen for ’The Rock’, som den tidligere forsvarsgeneral blev kaldt i sine velmagtsdage, bekræftes nu af hans arbejdsgiver i Aserbajdsjan-klubben Gabala. »Jeg ved, at Brøndby er en af flere klubber, der har vist interesse for Tony Adams«, siger direktør Zaur Azizov til BT.

Vestegnen?  Adams er i øjeblikket sportsdirektør i Aserbajdsjan. Som træner har han mindre end tre sæsoners erfaring. – Arkivfoto: AP

Fodbold: Kevin De Bruynes verdensklasseafslutning gav Manchester City en 1-0-sejr og dermed 3-2 samlet over Paris SG i CL-kvartfinalen. PSG-bossen Laurent Blanc anerkender, at englænderne, der nu er i klubbens første CL-semifinale, var den rigtige vinder. »Det er ikke forkert set over to kampe… Især i kamp to forsøgte vi at gøre, hvad vi gerne ville, men måske havde vi ikke det, der skulle til«, konstaterer Laurent Blanc ifølge nyhedsbureauet AFP.

Fodbold: Selvtilliden hos Premier League-førerholdet Leicester er ifølge en artikel i avisen The Times så massiv, at den sportspsykolog, der arbejder med holdet, har kunnet tillade sig at tage på ferie midt i sæsonen. Leicester fører Premier League med 7 point og skal blot vinde 3 af de sidste 5 kampe for at sikre sig en sensationel titel.

Fodbold: Mens store tyske fangrupper i årevis har kæmpet for, at kampene i Bundesligaen udelukkende bliver spillet om lørdagen kl. 15.30, så går de tyske fodboldledere i den anden retning. Ud over kampene kl. 15.30, er der kampe lørdag 18.30 samt søndag 15.30 og 17.30. Fra sæsonen 2017/18 skal der i 5 af de 34 spillerunder også spilles en kamp mandag aften.

Fodbold: Frankrig og Tysklands kvinder har som de første kvalificeret sig til EM-turneringen i 2017 i Holland. Med 4-0 over Ukraine har Frankrig vundet kvalifikationsgruppe 3, mens tyskerne med 2-0 over Kroatien er vindere af gruppe 5. DE danske kvinder spiller i gruppe 4, hvor de kæmper med Polen og Slovakiet om andenpladsen. Sverige ser ud til at være stukket af.

Ishockey: Når Rungsted Seier Capital i næste sæson skal forsøge at komme længere end kvartfinalen i Metal Ligaen, som holdet kom i denne sæson, så bliver det med en svensk træner ved roret. 39-årige Björn Hellkvist bliver cheftræner i de kommende to år. Hellkvist er i øjeblikket træner i Sveriges bedste ishockeyliga for Malmö Redhawks, hvor han stopper til sommer.

Badminton: Viktor Axelsen var flyvende i 1. runde af Singapore Open, da Wei Nan fra Hongkong blev slået 21-13, 21-11. Nu venter sydkoreaneren Son Wan Ho, der er nummer 11 på verdensranglisten. Ham har Axelsen godt tag i for tiden. Jan Ø. Jørgensen blev til gengæld dukket af japaneren Sho Sasaki, som danskeren ellers ikke havde tabt til i fire år. Sasaki vandt kampen 21-16 og 22-20.

Previous
Next