Skip to Content

Stirling Moss trekt zich terug in alle rust ANP

Closed
by January 19, 2018 General

Stirling Moss trekt zich terug in alle rust© ANP
Stirling Moss trekt zich terug in alle rust

LONDEN – De vermaarde Formule 1-coureur Stirling Moss trekt zich op 88-jarige leeftijd terug uit het openbare leven. “De onvermoeibare man gaat eindelijk met pensioen”, kondigde zijn zoon Elliot op de website van zijn vader aan. Het account op internet zal worden gesloten. Moss wil in de laatste jaren van zijn leven wat meer rust nemen en zoveel mogelijk gaan genieten van zijn familie.

Moss won zestien keer een Grand Prix. De Brit gaat de geschiedenis in als de beste coureur die nooit het wereldkampioenschap heeft gewonnen. Vier keer werd hij tweede in het eindklassement van de Formule 1. Na een ongeval in 1962 beëindigde Moss zijn professionele loopbaan. Hij bleef als groot liefhebber echter in tal van raceklassen actief. Vooral aan wedstrijden met historische auto’s beleefde hij veel plezier. Pas in 2011, op 81-jarige leeftijd, stopte hij echt met racen.

Moss, die diverse functies in de autosportwereld vervulde en bij races een graag geziene gast was, worstelde de laatste jaren met zijn gezondheid. Eind 2016 werd hij ziek in Singapore waarna hij door een infectie aan zijn borst 134 dagen in het ziekenhuis moest blijven. In 2010 overleefde hij een val van de derde verdieping in de liftschacht in zijn huis in Londen. Daarbij brak Moss beide enkels en vier botjes in zijn voet.

Previous
Next