Skip to Content

Struer-svindler fristede svensk kæreste med et liv i luksus

Closed
by April 1, 2016 General

Han inviterede hende ud at spise på byens bedste restauranter.

Overøste hende med gaver.

De levede et liv i sus og dus.

»Jeg ved ikke, hvem der betalte for det hele,« siger kvinden, der bor i Stockholm, i et interview med Dagbladet.

Den 38-årige svenske kvinde er blot én af talrige kvinder, der har ladet sig besnære af en tidligere struerbo, som står tiltalt for bedrageri i en lang række tilfælde, dels over for en tidligere kæreste i Holstebro, dels over for andre danske kvinder.

Og alt tyder på, at mandens fupnumre rækker meget længere end som så.

Den bedrageritiltalte, en 37-årig mand, der tidligere har boet i Struer, mistænkes for tilsvarende kriminalitet i Norge – og nu også i Sverige, hvor Dagbladet er kommet i kontakt med et af hans ofre.

»Jeg lærte ham at kende i september 2015, og vi var sammen i tre måneder,« fortæller kvinden, som i første omgang ikke fattede mistanke om, at der var noget helt galt.

Net-dating gav gevinst

Ligesom andre kvinder, der er blevet lokket i fælden, havde hun svært ved at gennemskue, at manden var en helt anden, end han udgav sig for at være.

»Måske fordi han var så sød og charmerende,« siger den svenske kvinde.

Hun fik blomster og chokolade i ét væk.

»Jeg fik telefoner, en tablet og andre digitale gadgets,« fortæller kvinden, som ønsker at optræde anonymt i Dagbladet.

De to havde fået kontakt til hinanden via en dating-side på nettet.

Og da først de havde mødt hinanden, gik der ikke mange dage, før den 37-årige struerbo flyttede ind hos kvinden i hendes lejlighed i Stockholm.

»Han fortalte, at han arbejdede som chefingeniør for Telenor, og han skulle nu flytte til Sverige. Han skulle skifte arbejdssted fra kontoret i Oslo til Stockholm,« fortæller kvinden, som blandt andet noterede sig, at den 37-årige var i besiddelse af et id-kort fra den påståede arbejdsgiver.

Og da han var flyttet ind hos kvinden, var der slet ingen grænser for generøsiteten.

Gaverne omfattede også rejser til både ind- og udland, og fra den ene dag til den anden levede den 38-årige kvinde helt bogstaveligt på første klasse.

»Vi rejste i princippet hver eneste weekend, og vi fløj business class eller førsteklasse, og det var luksushoteller,« fortæller den svenske kvinde.

»Vi flyver gratis«

Hendes danske kæreste havde bonuskort hos flyselskaberne – diamantkort ovenikøbet – og de mange point, han allerede havde optjent, brugte han som forklaring på, at parret kunne rejse, stort set hvorhen de havde lyst til.

»Han sagde, vi fløj gratis – og vi boede gratis på hotellerne. Altid Radisson og Star Alliance,« fortæller kvinden.

Snart gik turen fra Stockholm til Amsterdam på en forlænget weekend.

Snart fløj de til Thailand og Singapore i to uger. Der blev også tid til en weekend i Lübeck.

Og de var også på en uges ferie på Fyn og øerne, ligesom de rejste rundt i Sverige.

Kredit-fup afsløret

Langsomt meldte tanken sig: Hvor kom pengene fra til luksuslivet?

»Jeg har en mistanke om, at han må have en vældig stor gæld på sine kreditkort i Sverige og rundt omkring. Eller var det hans tidligere veninder, der betalte regningen?« siger den svenske kvinde i dag.

På et tidspunkt opdagede hun, at hendes berejste kæreste havde afluret hendes personlige oplysninger og forsøgte at misbruge dem.

Det blev vendepunktet i deres forhold, og nu gik det rask ned ad bakke.

»Han brugte mit personnummer og oprettede afbetalingsordninger i mit navn. Han forsøgte at bruge mit kreditkort og mit betalingskort fra banken,« fortæller hun.

Indkøbene foregik typisk på nettet.

»Han forsøgte at bruge mit kreditkort til at bestille flybilletter og reservere hotelværelser i udlandet. Han købte også it-udstyr online,« fortæller den svenske kvinde.

Og det hele kunne endda været gået meget værre.

»Jeg fik en mistanke om, at det var noget galt, så jeg gik i gang med at spærre konti og ændre adgangskoder,« fortæller den 38-årige kvinde.

Til kvindens held reagerede kreditkortudbyderen og stoppede kærestens forsøg på at gennemføre en transaktion på cirka 150.000 svenske kroner.

Snuppede kvindens post

Nu mistænker hun kæresten for at have taget hendes post for at forhindre hende i at se brevene fra bank, kreditkortudbyder og finansieringsselskaber. Men en dag gik det galt.

»Jeg kom hjem en dag og opdagede, at jeg havde modtaget breve om afbetalingsordninger, der var oprettet i mit navn. Jeg spurgte ham om, hvad det var for noget. Det kunne han ikke forstå, sagde han, og det virkede, som om han blev rigtig ked af det. Panisk. Men i dag er jeg ikke i tvivl om, at han er helt bevidst om, hvad han gør,« siger kvinden.

Hvem fik blomsterne?

Efterhånden som regningerne eller afdragene ikke blev betalt, gik sagerne til inkasso.

»Da det var min adresse, han havde brugt, fik jeg alle regningerne og inkasso-kravene. En aften kom kongens foged endda og ringede på døren med en stævning til ham. Meget ubehageligt,« fortæller kvinden.

Og som om det ikke var nok:

Selv efter at den 37-årige struerbo var rejst retur til Danmark og var blevet anholdt, blev der ved med at komme regninger til kvinden i Stockholm.

»Han blev ved med at købe ind – selv om han var anbragt på retspsykiatrisk afdeling i Holstebro,« siger kvinden.

»Han kontaktede mig fra retspsykiatrisk afdeling i Holstebro i mere end en måned efter, at han var blevet pågrebet. Han havde adgang til både telefon og computer. Og jeg har dokumentation for, at han blev ved med at købe ind, mens han var på retspsykiatrisk,« siger hun.

Ni dage efter anholdelsen har den tiltalte eksempelvis købt blomster for over 800 svenske kroner via firmaet Interflora.

Regningen endte hos den svenske kvinde.

Og blomsterne?

»Nej, blomsterne var ikke til mig. Jeg ved ikke, hvem der fik dem,« siger hun.

Previous
Next