Skip to Content

Studenten Singapore: ’geef elk Leids gezin een recyclebijbel’

Closed
by April 8, 2016 General

LEIDEN – Elk Leids gezin moet een Doe-het-zelf-recyclebijbel krijgen, met tips om van plastic flessen doosjes te maken en van eierdozen potjes om zaden op te kweken.

Door Wilfred Simons – 8-4-2016, 16:36 (Update 8-4-2016, 16:59)


D

at was gisteren één van de ideeën van de studenten van Temasec Polytechnic School of Design uit Singapore, die afgelopen week in Leiden waren voor een uitwisselingsproject met de Hogeschool Leiden. Ze kregen van de gemeente Leiden de opdracht om na te denken over de vraag hoe de stad een kringloopeconomie kan worden. Gistermiddag hielden ze hun eindpresentaties.

Veel voorstellen draaien om stadsmoestuinen, waarbij de bewoners van bijvoorbeeld de Stevenshof en de Merenwijk gebruik kunnen maken van de voordelen die hun wijk biedt. Zo biedt de waterrijke Merenwijk de kans om watertuintjes te maken, waar bewoners aardbeien, koriander en tomaten kunnen verbouwen. Voor de vaak zo stille Stevenshof bedachten de Singaporese studenten een moestuin in het hart van de wijk, waar bewoners ’voedselfeestjes’ kunnen vieren.

Ambtenaar Wendy Kooistra van het Cluster Beheer van de gemeente Leiden was erg in haar nopjes met alle ideeën. Leiden wil de omslag maken van een ’lineaire’ economie, waar afval wordt weggegooid, maar een kringloopeconomie. Veel voorstellen leken haar direct uitvoerbaar.

Previous
Next