Skip to Content

Symposium ‘The (hemi)cyclus of leaves and paper’ 24/04/2016

Closed
by April 23, 2016 General

In 2014 schonk de Maleisische kunstenares Simryn Gill de grootse tekening Let Go, Lets Go aan het MSK, waarmee zij toont hoe planten papier worden en papier terug plantaardig. Naar aanleiding van de Floraliën exposeert Gill in het museum, waar ze ook in gesprek gaat met directeur Catherine de Zegher. Lezing en gesprek vinden plaats in het Engels. Lees meer &raquo

Symposium ‘The (hemi)cyclus of leaves and paper’
24.04.2016

De wisselwerking tussen kunst en natuur

In 2013 werd Simryn Gill door Catherine de Zegher uitgenodigd om op de 55ste Biënnale van Venetië tentoon te stellen in het Australische paviljoen. Hiervoor maakte ze de tentoonstelling Here Art Grows on Trees. Het centrale werk uit deze tentoonstelling Let Go, Lets Go, een enorme collage op 12 panelen van 120 x 280 cm, dat vorige jaar door de kunstenaar aan het MSK geschonken werd, wordt nu in haar tentoonstelling De (hemi)cyclus van bladeren en papier, voor het eerst in Gent getoond.

De Maleisische kunstenaar Simryn Gill (Singapore, 1959) beschouwt haar artistieke praktijk, die ze beoefent aan haar keukentafel, als een dagelijkse ervaring die ontstaat vanuit dezelfde rituelen als deze van haar prozaïsche bezigheden. Hierbij verbindt ze de mens met de natuur, de natuur met de kunst, de kunst met de cultuur, en de verschillende culturen met politieke, economische, sociale en ecologische structuren.

Lezing en gesprek vinden plaats in het Engels.

Praktisch

Wanneer?
Zondag 24 april 2016 om 14 uur

Waar?
In het auditorium van het MSK, Hofbouwlaan 28, 9000 Gent

Tickets en inschrijven
De toegang is gratis.
Reserveren kan via lieven.van.den.abeele@stad.gent.be of 09 240 07 37

Bron: UiTinVlaanderen.be

Previous
Next