Skip to Content

Saturday, December 7th, 2019

TOP zece amenzi NEOBIȘNUITE în diferite state ale lumii: Nu ai voie să mănânci în metrou sau să te săruți în locuri publice

Closed
by July 30, 2017 General

Sărutul în public te poaste costa 50 de euro, iar dacă te expui gol până la brâu poți ajunge după gratii. Ce restricții îl așteaptă pe călător în diferite țări și care sunt amenzile pentru încălcarea acestora, aflați mai jos.

1 Unde nu aveți voie să faceți gălăgie?

Nicăieri, veți spune dvs. și veți avea dreptate. Noi însă vom lua în considerare numai acele cazuri în care aplicarea amenzii este reală. Astfel, în câteva țări portofelul dvs. îl poate ușura cântatul la: chitară, trombon, flaut, orga … pentru cântatul tare sau televizorul dat la volumul maximum, dar asta numai seara. În Marea Britanie, spre exemplu, amenda este de 5 000 de lire sterline.

În Turkmenistan nu aveți voie să faceți zgomot între orele 23:00 și 07:00, în Germania de la 22:00 până la 06:00 (în diferite țări perioada de păstrare a liniștii e diferită). Dacă vecinilor dvs. germani li se va părea că dvs. cântați tare noaptea în duș, va trebui să scoateți din buzunar vreo mie de euro ori chiar mai mult! În SUA exista noțiunea de „zgomot fără motiv” – sunetele care sunt emise în afara apartamentului. Pentru aceasta trebuie să fie plătiți 300 „verzișori”, încălcarea repetată este pasibilă deja de 400, iar a treia oară vă pot reține și duce la Secția de Poliție!

2 Unde nu se poate să profanați banii?

Luați aminte: nu trebuie să tratați fără respect bancnotele, pe care este reprezentat regele – indiferent de ce țară n-ar conduce. În primul rând, trebuie să aveți grijă de bahtul thailandez. În Thailanda este interzis să călcați pe bancnote sau să le boțiți.

Este puțin probabil să vă fie pe plac o asemenea idee: de ce să procedezi astfel cu banii?! S-ar putea însă dintr-o dată să vă supere ceva. Și dacă o să vă vărsați amarul pe bancnotă vă pot trimite în locuri deloc plăcute.

3 Unde este interzis sărutatul în public?

Sărutul este interzis în metroul din capitala Austriei. Deși … o puteți face, desigur, dacă aveți 50 de euro în plus.

De asemenea, este interzis sărutul în public în: India, Emiratele Arabe Unite, Malaiezia. Iar în Indonezia, pedeapsa pentru acest lucru este una aproape record de 300 de rupii.

4 Unde sînt interzise Kinder Surprise?

În America este interzisă vînzarea ouălor de ciocolată, iar dacă veți lua cu voi în SUA „Kinder” amenda de 300 $ vă este asigurată. Mai mult decât atât, pentru acest tip de surprize mama și tata pot fi privați de drepturile părintești!

Acest lucru se datorează faptului că Ministerul Sănătății al SUA avertizează: jucăriile din produsele alimentare, cu o probabilitate mare pot duce la moartea copilului.

5 Unde sînt aplicate amenzi pentru guma de mestecat?

Pentru o gumă de mestecat aruncată pe trotuar legea pedepsește în majoritatea țărilor. Dar, din nou, acest lucru nu înseamnă că o să fiți neapărat amendați.

Cu toate acestea, în Singapore pedeapsa nu nu va întîrzia să survină. Și nu pentru guma de mestecat scuipată, ci pentru importul acesteia, cumpărare sau utilizare! Va trebui să scoateți din buzunar 500 de dolari de Singapore. „Îți place să mesteci, să-ți placă și amenzi să plătești!”, spune înțelepciunea populară din Singapore.

6 Unde primiți amenzi pentru sex și sexualitate?

În unele țări au interzis, parcă, intenționat tot ceea ce-i este drag unui turist. De exemplu, în Emiratele Arabe Unite nu aveți voie să purtați costum de baie deschis și din două piese, iar bărbații costume de baie mulate pe corp, este interzis băutul și înjuratul. Iar sexul pe plajă înseamnă deportarea imediată. Dar nu vă grăbiți să credeți că e vorba de reguli religioase aspre: la Paris să faceți plajă topless sau să stați întins într-un costum de baie destul de deschis, undeva în aer liber, pe malul pe Senei, amenda este de la 40 pînă la 4 000 de euro.

În afară de aceasta pentru sexul în public amenzi sînt aplicate în: Turcia, Thailanda, Egipt, Italia, Grecia și Spania.

7 Unde nu aveți voie să hrăniți animalele?

Undeva hrănirea animalelor e o atracție, în timp ce în alte țări acest lucru este interzis. De exemplu, în Tanzania, este interzis să le dați hrană animalelor în toate parcurile naționale. La Bangkok este interzis să hrăniți elefanții, deoarece turiștii le dau ce nimeresc: bomboane, bețe de bambus, biscuiți … Toate acestea sunt periculoase pentru sistemului digestiv al gigantului și, în plus, îi afectează comportamentul – animalele devin agresive. Încălcarea interdicției vă va costa 310 de dolari.

În Egipt, după atacurile rechinilor a fost interzis hrănirea peștilor și pescuitul maritim. Pentru încălcare veți achita 15 $.

La Geneva, Veneția, Paris, Londra, Florența și Helsinki este interzisă hrănirea porumbeilor: păsările strică clădirile istorice și monumentele. Turiști pentru bunătatea inimii lor vor trebui să plătească de la 60 pînă la 600 de dolari.

8 Unde nu aveți voie să înjurați?

În Australia, în Statul Victoria,e interzisă folosirea limbajului vulgar (în limba engleză, desigur). Cuvintele necenzurate vă vor costa $ 250. Interesantă în acest sens este Germania. Germanii au o listă de prețuri pentru insultarea unui ofițer de poliție: arătarea limbii – 150 euro, înjurături (în funcție de precizie) – de la 100 până la 1 000 de euro.

În Singapore pentru înjurături va trebui să plătiți – 2 390 de dolari. Puteți insulta controlorul dintr-un autobuz de la Paris contra sumei de 500 de euro.

9 Unde anume veți fi amendat dacă nu achitați taxa în transport?

Cea mai scumpă călătorie fără tichet vă fi cea cu trenul electric britanic – amenda ajunge pînă la 2.300 de euro! Totodată în autobuzul urban aceasta constituie doar 23 de euro. În Portugalia, „călătoria fără tichet” prin oraș costă 200 de euro, în Italia – de la 33 până la 100 de euro.

10 Unde nu puteți lua gustarea din mers?

În majoritatea orașelor italiene: Roma, Bologna, Florența, Veneția este interzis să mîncați pe drum. Totul de dragul monumentelor nu se știe pe care dintre podurile venețiene fotografiate va cădea cu untul în jos tartina dvs. De aceea, fie că căutați o cafenea, fie pregătiți de la 25 pînă la 500 de euro.

În unele țări este interzis mîncatul în metrou. Acestea sînt legile Singaporului (amenda e de 500 dolari) și Hong Kongului ($ 129). Iar la Viena va trebui să achitați 50 de euro, doar dacă vă veți hotărî să mîncați în metrou un ceburek (oare se vînd acolo, în general?) sau ceva care miroase puternic.

Noi, desigur, am menționat doar o mică parte a amenzilor aplicate peste hotare, astfel încât autoinstruirea nu va fi în plus. Citiți sfaturi utile și fiți vigilenți!

Sursa: viza.md

Previous
Next