Trainer Prandelli stapt op bij Valencia

General
ANP

Trainer Prandelli stapt op bij Valencia

VALENCIA – Trainer Cesare Prandelli vertrekt al na amper drie maanden weer bij Valencia. De 59-jarige Italiaan leverde vrijdag zijn contract in, omdat de clubleiding de gedane beloftes niet waarmaakt. Prandelli zou zijn selectie komende maand mogen versterken met vijf spelers, maar daar blijkt geen geld voor.

Door ANP – 30-12-2016, 17:56 (Update 30-12-2016, 18:59)


De oud-bondscoach van Italië ondertekende begin oktober nog een contract voor twee jaar bij de Spaanse club, die in handen is van zakenman Peter Lim uit Singapore. Prandelli was na Nuno, Gary Neville en Pako Ayestarán al de vierde trainer in een jaar tijd bij Valencia. Tussendoor had elftalleider Salvador ‘Voro’ González twee keer tijdelijk de leiding over het eerste elftal. Hij neemt ook nu voorlopig de taken over van Prandelli, liet Valencia in een korte verklaring weten.

De Italiaan startte in oktober met een competitiezege op Sporting Gijón, maar daarna won zijn elftal alleen nog in het bekertoernooi. In de Spaanse competitie zakte Valencia naar de zeventiende plek, net boven de degradatiestreep. De voormalige topclub is mede door financiële problemen de afgelopen jaren ver weggezakt.

Valencia, met onder anderen oud-PSV’er Zakaria Bakkali in de gelederen, speelt dinsdag in het Spaanse bekertoernooi tegen Celta de Vigo.