Skip to Content

Trods frustrationer: Kevin overrumplet af Renault

Closed
by November 27, 2016 General

ABU DHABI (Ekstra Bladet): Afslutningen hos Renault har været en frustrerende omgang for Kevin Magnussen.

Fnidder med ledelsen, ustabile præstationer på banen og en teamkammerat, som i hvert fald på papiret har strålet.

For så at slutte det hele af med et defekt hjulophæng kort efter starten på sæsonfinalen.  

Danskeren har gjort sit bedste for ikke at lade disse frustrationer komme til udtryk, og det var heller ikke, hvad der fyldte mest i hovedet på ham, da Ekstra Bladet mødte ham umiddelbart efter den hurtige exit.

– Det er selvfølgelig skuffende at slutte af på den her måde, men jeg synes stadig, jeg har haft en god sæson, og jeg har nydt at arbejde med teamet, siger Kevin Magnussen.

– Jeg har meget at takke Renault for. De tog mig tilbage og gav mig chancen i Formel 1, da jeg havde allermest brug for det, og det vil jeg altid være dem taknemmelig for.

Udlægningen er svær at modsige …

Som en af meget få Formel 1-kørere er det lykkedes Kevin Magnussen at komme sig over en fyreseddel, sidde over i en sæson og alligevel genskabe sin karriere.

Selv om affæren med Renault blev kortere, end håbet umiddelbart var, åbnede den sammen med imponerende præstationer i Sochi og Singapore for en flerårig kontrakt hos Haas F1.

Gennem hele sæsonen har Kevin Magnussen haft det strålende med de folk fra Renault, som arbejdede i danskerens side af garagen. ‘Gutterne i teamet i fejler ingenting’, som han siger.  

Taler man med mekanikerne, giver de samme billede – også selv om man ikke er dansk. Danskeren var vellidt. Høflig og opmærksom. Interesserede sig for, hvordan det gik med dem og deres familier. Attituden er langt fra selvskreven hos Formel 1-kørere.

Derfor ventede der også lidt af en afsked, efter løbet var afsluttet.

Artiklen fortsætter under billederne

Danskerens hjelmsponsor forsøger her at tegne i nakken med den hvide tusch, hvilket afværges med et venskabeligt dask i de ædlere dele. Bagved står pap-far Thomas Petersen. Foto: Jan Sommer Danskerens hjelmsponsor forsøger her at tegne i nakken med den hvide tusch, hvilket afværges med et venskabeligt dask i de ædlere dele. Bagved står pap-far Thomas Petersen. Foto: Jan Sommer  

Foto: Jan SommerFoto: Jan Sommer

Renault-mekanikerne i færd med at skrive på deres snart tidligere kollega. Foto: Jan SommerRenault-mekanikerne i færd med at skrive på deres snart tidligere kollega. Foto: Jan Sommer

Jan Magnussen og kammeraten Anders Majgaard hyggede sig gevaldigt over seancen. Foto: Jan SommerJan Magnussen og kammeraten Anders Majgaard hyggede sig gevaldigt over seancen. Foto: Jan Sommer  

Normalt har Kevin Magnussen sin personlige træner Thomas Jørgensen samt rådgiveren Jesper Carlsen ved sin side ude til grandprixerne. I Abu Dhabi har trioen familierne med plus en række andre gæster fra den danske Formel 1-kørers inderkreds,

Før afgangen lovede danskeren at drikke sig fuld som det første, når sæsonen var slut. Løftet kommer han næppe til at holde med afslutningen i sving otte på Yas Marina.

– Jeg tror ikke, der er så skide meget at fejre lige i dag, men både Thomas og jeg har familierne med her denne weekend. Vi skal hygge lidt i morgen og så tilbage til Danmark.

– Så skal vi åbne Pro Workout i Dragør, som snart er ved at være færdig og åbner 9. december. Og i gang med at træne hårdt, så jeg kan blive klar til de her nye biler, som forhåbentlig bliver rigtig hårde at køre næste år, siger Kevin Magnussen om den nærmeste fremtid.

Slipper Renault allerede sin dansker fra mandag, som Haas beder dem om, venter der også i december rundvisninger amerikanernes faciliteter i England og Italien. Allerede i slutningen af februar venter første test Haas’ 2017-racer bygget efter et helt nyt reglement.

ubehandlet-webpix Formel 1 – 3 timer siden Ærgerlig afsked med Renault: ‘Men gutterne fejler ingenting’

formel-1-i-abu-dhabi-kevin-magnussen-gaar-banen-rundt- Formel 1 – 24. nov. 2016 Magnussen siger farvel: Det vil han savne hos Renault

formel-1-i-abu-dhabiromain-grosjean- Formel 1 – 25. nov. 2016 Haas-stjerne sender diskret sviner til teamkammerat

Nogle var mere stilsikre med pennen end andre. Foto: Jan SommerNogle var mere stilsikre med pennen end andre. Foto: Jan Sommer

Andre steder i paddocken var der også bevægede øjeblikke:

det-italienske-grand-prix EKSTRA Sport og Spil Hele historien: Derfor endte Kevins franske romance

formel-1-i-abu-dhabi-gunther-steiner Formel 1 – 24. nov. 2016 Haas-chefen til Ekstra Bladet: Derfor valgte vi Kevin

formel-1-i-abu-dhabi-kevin-magnussen Formel 1 – 26. nov. 2016 Haas-teamchef: Derfor fik Kevin en lang kontrakt 

Sådan sluttede Kevin Magnussens tid i Renault-raceren:

Previous
Next