Skip to Content

Sunday, September 27th, 2020

TTS:- Vi trodde virkelig at salget skulle gå gjennom

Closed
by August 15, 2016 General

Nå må TTS Group forberede seg på en fremtid alene.

TTS

  • Børsnotert, internasjonalt konsern som leverer håndteringsutstyr og kraner for skip, havner, rigger og petroleumsindustrien.
  • Hovedkontor i Bergen, rundt 1100 ansatte på verdensbasis
  • 1100 personer er sysselsatt i TTS sine virksomheter over hele verden, blant annet i USA, Kina, Sør-Korea, Vietnam, Singapore, Mexico og Brasil

– Det er en overraskelse. Det var ingenting i prosessen opp til nå som tydet på at det skulle oppstå problemer, sier konsernsjef Toril Eidesvik i TTS Group.

Mandagen ble ikke helt som planlagt på hovedkontoret i Fyllingsdalen etter at Palfinger trakk budet for å kjøpe selskapet.

Årsaken var at de ikke fikk ja fra 90 prosent av aksjonærene. 

Men de var ikke langt unna.

– Vi vet de hadde fått opp mot 90 prosent ja da fristen gikk ut. Og vi vet de hadde fått over 90 prosent om budet hadde vart lenger.

– Uklart hvorfor budet ikke ble forlenget

Det var 19.juni styrene i TTS Group og Palfinger inngikk en salgsavtale hvor østerrikerne skulle overta alle aksjene.

Tilbudsprisen da verdsatte selskapet til rundt 600 millioner kroner. Det var vesentlig over børsverdien da budet kom.

I avtalen lå også muligheten til å forlenge budfristen dersom det var nødvendig.

– Vi har vært i kontakt med Palfinger, men det er fortsatt uklart for oss hvorfor de ikke benyttet muligheten til å forlenge budfristen.

Både de største eierne og de i ledelsen som eide aksjer godtok budet. I realiteten er det derfor manglende tilslutning fra småaksjonærer som velter handelen.

Eidesvik sier at administrasjonen ikke har vært i kontakt med noen av de mindre aksjonærene.

– Vi vet derfor ikke noe om hvorfor de ikke godtok tilbudet. Gitt at dette tilbudet ble gitt midt på sommeren og man klarte tett opp mot 90 prosent innen fristen, så er det egentlig et bra resultat. Og det var også opsjon for forlengelse. Det er alltid masse småaksjonærer involvert i slike prosesser.

Står alene

Da budet kom pekte styreleder Trym Skeie på at han hadde troen på større industrielle enheter og at integrasjon i Palfinger ville være industrielt riktig.

Nå må kortene delvis stokkes på nytt.

– Vi har en strategi som vi laget i 2014 som vi mener er en fremtidsrettet. Den setter kunden i fokus og har som mål at vi skal bli større.

Eidesvik medgir at et salg til Palfinger derfor hadde passet godt inn i den strategien, men sier de har gode forutsetninger for å fortsette alene.

– Vi fortsetter med samme grunnstrategien og skal nå sette oss ned for å videreutvikle den. Vi har fått gode kontrakter i løpet av sommeren og er godt posisjonert i markedet vi er i.

I forrige kvartal snudde selskapet minus til pluss og fikk et driftsresultat på 26,2 millioner kroner. 

– Styret sa nei

Pressetalsmann Hannes Roiter i Palfinger bekrefter at de hadde muligheten til å forlenge budfristen, men at styret i Palfinger ikke ønsket å benytte seg av den.

– Vi klarte ikke å oppnå målet på 90 prosent ja innen fristen, og da ønsket vårt styre å trekke budet, sier han.

Utover det har ikke Roither noen kommentarer til at handelen gikk i vasken og viser til en melding de sendte ut søndag.

Styreleder i TTS Group, Trym Skeie, er på reise og har ikke vært tilgjengelig.

Previous
Next