Skip to Content

USA antoi matkustusvaroituksen yhteentoista Kaakkois-Aasian maahan zikaviruksen vuoksi – listalla myös suomalaisten suosikkikohde Thaimaa

Closed
by September 30, 2016 General

Yhdysvaltain terveysviranomaiset ovat laajentaneet matkustusvaroituksia yhteentoista Kaakkois-Aasian maahan zikaviruksen vuoksi. Varoitus koskee raskaana olevia naisia, koska virustartunta voi aiheuttaa syntymävikoja.

Raskaana olevien pitäisi siirtää matkojaan, elleivät ne ole välttämättömiä, varoitti tartuntatautivirasto CDC. Varoitus koskee seuraavia maita: Thaimaa, Vietnam, Malesia, Filippiinit, Kambodža, Myanmar, Laos, Indonesia, Malediivit, Itä-Timor ja Brunei.

Euroopan tautikeskus ECDC ei toistaiseksi ole antanut näitä Kaakkois-Aasian maita koskevaa varoitusta. Esimerkiksi suomalaisten suosikkilomamaassa Thaimaassa on todettu zikavirusta, mutta maa ei kuulu aktiivisiin epidemia-alueisiin. Riski saada zikavirustartunta Thaimaassa on äärimmäisen pieni, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Aasiassa ainoa aktiivinen tartunta-alue on Singapore. Eniten virus on levinnyt Etelä-Amerikan ja Karibian maissa.

Zikavirus tarttuu pääasiassa hyttysten välittämänä. Ensimmäiset tartunnat havaittiin Brasiliassa. Sen jälkeen virus on levinnyt eri puolille maailmaa. Matkustusvaroituksia on annettu noin 60 maahan tai alueelle.

Zikavirustartunta on yleensä lievä tai oireeton. Se voi kuitenkin aiheuttaa synnynnäisiä kehityshäiriöitä sikiöille. Suomessa terveystietoa zikaviruksesta antaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Ajankohtaisia vinkkejä raskaana olevalle matkailijalle voi lukea tästä HS:n jutusta.

Previous
Next