Skip to Content

USA rammer kinesiske og russiske selskaber med nye sanktioner

Closed
by August 22, 2017 General

I et forsøg på at ramme Nordkorea har USA indført målrettede sanktioner mod 10 enheder – seks kinesisk ejede, et russisk ejet , et nordkoreansk selskab og to med base i Singapore.  Det skriver bl.a. nyhedsbureauet Reuters, der citerer det amerikanske finansministerium.

Seks personer er også blevet ramt af sanktioner. Det drejer sig om fire russere, en kineser og en nordkoreaner.

»Finansministeriet vil fortsætte med at øge presset på Nordkorea ved at gå efter de, der støtter udviklingen af nukleare og ballistiske missilprogrammer og ved at isolere dem fra det amerikanske finansielle system,« udtaler den amerikanske finansminister Steven T. Mnuchin.

De amerikanske sanktioner lægger sig oven i de yderligere sanktioner, som FN allerede har ramt Nordkorea med inden for den seneste måned, og som var en reaktion på, at Nordkorea har gennemført fem atomvåbentests og fire affyringer af langtrækkende missiler.

Den 5. august vedtog FN’s sikkerhedsråd enstemmigt nye sanktioner, der kan reducerer Nordkoreas eksport med en tredjedel, skriver Reuters.

Ifølge Washington Post rammer de amerikanske sanktioner især kinesiske virksomheder, der har købt eller solgt kul, olie og mineraler eller stillet finansielle tjeneste til rådighed for nordkoreanerne.

Blandt de sanktionere er også selskaber, der har hjulpet Nordkorea med at stille arbejdskraft til rådighed til bl.a. at bygge statuer i udlandet. Billig arbejdskraft er en nordkoreansk eksportvare.

Previous
Next