Skip to Content

Sunday, September 20th, 2020

Valuta: Småjusteringer op til kvartalsafslutningen

Closed
by September 29, 2017 General
Udgivet den 29-09-2017  |  kl. 06:32  |  

Der er stilstand på valutamarkedet fredag morgen, hvor mange markedsdeltagere foretrækker at holde sig på sidelinjen op til kvartalsafslutningen.

De foregående tre måneder har budt på et utal af fluktuationer og dermed muligheder for at lande gevinster, og ingen er interesserede i at sætte det på spil på kvartalets sidste dag.

Småjusteringer af positionerne er dagens tema, og efter de seneste dages dollarstyrkelse siver markedet langsomt den anden vej.

Ugen har budt på præsident Trumps skattereform og mere aggressive udsigter for Federal Reserves pengepolitik, og begge dele har givet dollar medvind på grund af højere renter på de amerikanske T-bonds.

For højere renter støtter op om valutaen, hvilket har øget dollarbegejstringen en anelse, efter at den amerikanske valuta har været sendt i baggrunden af såvel yen som euro og sterling.

– Handlerne tager formentlig lidt gevinst hjem i kølvandet af dollarstyrkelsen, siger handelschef Stephen Innes fra Oanda i Singapore til Reuters.

Han ser som mange andre investorer lidt skævt til præsident Trumps evner til at få gennemført sine lovede reformer.

– Det er også erkendelsen af, at vi har haft den her skattereformdagsorden før, og jeg tror ikke, det bliver nemt. Det kommer til at blive en hel del frem og tilbage og med en masse problemer, vurderer Stephen Innes.

Det er ikke skattelettelserne som sådan, der er problemet, men derimod finansieringen, der ventes at møde stor politisk modstand, hvis det øger det i forvejen massive underskud på det amerikanske statsbudget og dermed blæser den enorme amerikanske statsgæld i vejret.

Eneste tilbageværende punkt på tredje kvartals dagsorden er fredagens økonomiske data, hvor prisindekset for personlig forbrug (PCE) i august vil tage overskriften.

Kernedeflatoren, der bruges i Federal Reserves vurdering af inflationsudviklingen, ventes at være steget 0,2 pct. på månedsbasis og 1,4 pct. på årsbasis.

Pund sterling koster fredag morgen 1,3410 dollar mod 1,3445 dollar torsdag eftermiddag.

Euro koster fredag morgen 1,1780 dollar mod 1,1790 dollar torsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 112,65 yen mod 112,60 yen torsdag eftermiddag.

Dermed går der 0,8785 pund på en euro fredag morgen mod 0,8770 pund torsdag eftermiddag, og der går 132,70 yen på en euro fredag morgen mod 132,75 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Previous
Next