Skip to Content

Verden hilser 2018 velkommen

Closed
by December 31, 2017 General

Publisert:

UTENRIKS

Et spektakulært fyrverkeri i regnbuens farger fra Sydney Harbour Bridge hilste 2018 velkommen i Australia. Deretter var det Asias tur til å feire nyttår.

1,6 millioner mennesker hadde samlet seg i Sydney for å se på det tradisjonsrike fyrverkeriet da 2017 gikk over i 2018.

Fyrverkeriet i regnbuens farger var for å feire at Australia har legalisert likekjønnede ekteskap.

Fyrverkeriet i Sydney er verdenskjent, og i år hevder arrangørene at det var det største i sitt slag noensinne.

Åtte tonn med pyrotekniske vidundere til en verdi av over 45 millioner kroner ble sendt til værs fra broen og områdene rundt.

Den australske Hollywood-skuespilleren Hugh Jackman fikk i tillegg oppfylt drømmen om å bidra til kveldens feiring. Han stilte med et eget 20-sekunder langt gull og sølvfarget pyroteknisk innslag.

Stillehavsnasjoner først ut

Stillehavsnasjonene Samoa, Tonga og Kiribati var de første som kunne sende nyttårsrakettene til værs. Deretter fulgte New Zealand der et fem minutter langt fyrverkerishow fra Sky Tower i Auckland skapte begeistring.

Deretter gikk det slag i slag over Asia. I Kina var det en litt mer dempet feiring ettersom det kinesiske nyttåret først er i februar. Men i Hongkong var det et storstilt fyrverkeri over Victoria Harbour.

Også i Seoul og i Singapore og mange andre asiatiske byer kunne folk glede seg over storslått fyrverkeri.

Dårlig vær

I Russland tar nyttårsfeiringen nesten et helt døgn ettersom landet er spredt ut over hele elleve tidssoner. Og både her og i mange andre europeiske land og i USA er det satt i verk ekstra strenge sikkerhetstiltak foran nyttårsfeiringen.

I Paris, der titusenvis av mennesker er ventet å komme til paradegaten Champs-Élysées, har myndighetene kunngjort at nyttårsfeiringen kan bli avlyst på kort varsel. Ikke bare på grunn av frykt for terror, men fordi en kraftig storm er ventet å blåse inn over Frankrike på nyttårsaften.

Dårlig vær er det også varslet flere steder i Storbritannia, uten at det ser ut til å legge en demper på feiringen.

Denne artikkelen handler om

Previous
Next