Skip to Content

Verdens 99 mest kendte virksomheder – og så en enkelt fra Billund

Closed
by December 14, 2016 General

Det her er populært sagt toppen af poppen. Det er 100 virksomhedsnavne, som klinger velkendt for langt de fleste mennesker på tværes af kloden. Fra Danmark til Djibouti. Fra Sverige til Singapore.

McDonald’s, Microsoft, Mercedes Benz er blot tre af de i alt 100 globale varemærker, der er blevet målt og vejet i forhold til, hvordan de præsterer på tre kriterier. Det gælder på finansielle nøgletal, hvilken betydning brandet har på købsbeslutninger samt brandets konkurrencedygtighed.

For at være med i det her selskab, skal der være tale om en globalt orienteret virksomhed, der succesfuldt bevæger sig over geografiske såvel som kulturelle grænser.

Blandt de 100 mest værdifulde brands finder vi en dansk virksomhed, der med sit produkt, image og måde at agere på i verden kan prale med at være blandt de 100 mest værdifulde varemærker på kloden. Med sit ophav in mente praler den dog nok ikke med det, men den virksomhed vender vi tilbage til.

Vestas

Lad os derimod slå fast, hvilket navn, der topper listen. Det mest værdifulde brand i verden er selskabet bag æblet. Ingen over Apple og kun meget langt efter halser nummer to i form af internetgiganten Google.

Bag analysen står selskabet Interbrand, der vurderer Apples såkaldte brandværdi til at være astronomiske 178 milliarder dollars værd svarende til 1.245 milliarder kroner (1,2 billioner kroner).

Med Apple og Google i førertrøjen er det teknologibranchen, der er den mest værdifulde sektor. De 14 teknologiselskaber i top 100 kan tilsammen mønstre en værdi på over 623 milliarder dollars, hvilket er en stigning på over 8 pct. i sammenligning med sidste år.

Ifølge Johnny Trinh, der er direktør i Interbrand, handler væksten i de her selskaber om at teknologien forsætter med at filtre sig ind i det moderne menneskes liv og er med til at redefinere og forme den måde, vi lever og arbejder på.

Nu tilbage til Danmark. Mere præcist til Billund.

Hvis der er et dansk selskab, som har filtret sig ind i menneskers liv på tværs af kloden, så er det Lego. De ikoniske klodser har slået rod i børneværelset gennem generationer og uden at have ændret det primære produkt synderligt siden begyndelsen, fortsætter den danske legetøjsproducent med at erobre plads i børns hjerter.

Billede

Lego er placeret som nummer 67 med en brandværdi på 6,6 milliarder dollars, der i gode danske kroner svarer til 46 milliarder. Det er blot år nummer to, at Lego har fundet vej ind på listen, og selskabet har tilsyneladende fart på. Femten pladser har den jyske virksomhed kravlet op siden sidste år. Virksomhedens brandværdi er i samme periode steget hele 25 pct., og er dermed den blandt de 100 globale giganter, der er steget tredje mest kun overgået af Amazon og Facebook.

Sidstnævnte har oplevet en vækst på næsten 50 pct. og er placeret på en 15. plads på top 100-listen.

Billede
Billede
Previous
Next