Skip to Content

Tuesday, February 25th, 2020

Vettel; 'Incident Baku dieptepunt van 2017' motorsport.com

Closed
by December 23, 2017 General

Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W08, Sebastian Vettel, Ferrari SF70H© Charles Coates / LAT Images
Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W08, Sebastian Vettel, Ferrari SF70H

De nasleep van de aanrijding met Lewis Hamilton in de Grand Prix van Azerbeidzjan beschrijft Sebastian Vettel als zijn dieptepunt van het afgelopen seizoen.

Vettel werd bestraft omdat hij vlak voor de herstart in Baku bewust tegen de Mercedes van Hamilton reed. De Duitser was van mening dat zijn rivaal hem een brake test had gegeven. Uiteindelijk kwam Vettel wel als beste uit de strijd. Na het nemen van de straf kwam hij terug tot de vierde plaats terwijl Hamilton zijn hoofdsteun moest laten repareren en als vijfde de wedstrijd afsloot.

Vettel zei dat het incident in Baku hem meer pijn heeft gedaan dan de startcrash in Singapore en de falende motor in Japan. “Ik voelde me het slechtst in Baku”, zei de Ferrari-rijder toen Motorsport.com hem vroeg naar zijn dieptepunt van het jaar. “Ik heb daar veel moeite mee gehad. Vervolgens zou je waarschijnlijk verwijzen naar races als Singapore en Japan. Singapore was wat mij betreft een risico van het vak. Natuurlijk was het op zondagavond niet gemakkelijk om het naast me neer te leggen, maar wat kun je eraan doen? Hetzelfde geldt voor Japan.”

“Soms gaan de dingen niet zoals je zou willen en moet je doorgaan. Ik denk dat je in het leven normaal gesproken meer moeite hebt met de dingen die je zelf verprutst dan dat anderen het voor jou verprutsen”, voegde hij eraan toe.

Hoogtepunt

Vettel benoemde ook zijn hoogtepunt en dat was toen hij met teamgenoot Kimi Raikkonen in Monaco een één-twee scoorde. Het was voor Ferrari de eerste zege in het prinsdom sinds Michael Schumacher in 2001. “In Monaco winnen voelt altijd speciaal en nu was het ook een tijd geleden dat Ferrari in Monaco won”, zei Vettel die er ook met de Red Bull in 2001 zegevierde. “Daar behaalden we ook een één-twee, dus daar heb ik goede herinneringen aan.”

Toch weet hij wel dat het seizoen beter had kunnen verlopen. “Er waren races die beter hadden gekund, of waar ik beter had kunnen presteren. Maar er zijn ook wedstrijden geweest waar het veel slechter had kunnen aflopen. Natuurlijk springen er een paar uit en daar krijg je alle lof voor, maar de andere keer bereik je het tegenovergestelde. Het meest belangrijke voor ons is om te begrijpen waar onze zwakke en sterke punten liggen.”

Met medewerking van Dieter Rencken en Matt Beer

Previous
Next