Skip to Content

Wegen in België slechter dan in Namibië en Rwanda

Closed
by December 20, 2017 General

Limburgs die wel eens de grens oversteken, weten er alles van: het is slecht gesteld met de kwaliteit van de Belgische wegen.

Maar uit nieuw onderzoek blijkt nu hoe beroerd het wegdek in België er precies aan toe is. Zelfs de wegen in landen als Namibië en Rwanda zijn beter, concludeert het Wereld Economisch Forum (WEF) in een jaarlijks rapport.

Competitief.
In het World Competitiveness Report berekent het WEF jaarlijks de score die toont hoe competitief een land is op economisch vlak. Dat gebeurt op basis van allerlei factoren die de welvaart van een land doen toenemen of juist afremmen.

Rwanda
Een van die factoren is de kwaliteit van de wegen. Met een score van 4,5 op 7 lijkt België het niet eens zo slecht te doen. Met die score staat België op de 46ste plaats van de 137 landen. Bijzonder is dat landen als Marokko (43), Rwanda (32) en Namibië (31) toch beter scoren. In de Verenigde Arabische Emiraten (6,4 op 7) en Singapore (6,3) rijd je op de beste wegen ter wereld. Ons land staat op de vijfde plaats (6,1).

Wereldspeler
De vijf landen die als economisch het meest competitief uit de bus rollen zijn Zwitserland, de Verenigde Staten, Singapore, Nederland en Duitsland. België staat op de twintigste plek en Tsjaad, Mozambique en Jemen zijn de landen die het het slechts doen. Nederland heeft zijn vierde positie vooral te danken aan de goede infrastructuur, onderwijs en ontwikkelingen op het gebied van techniek.

Previous
Next