Skip to Content

WHO: Zikaviruset sprer seg til stadig flere land

Closed
by September 2, 2016 General

Fredag 2. september 2016

2,6 milliarder i zika-risikoområder i Afrika og Asia

Paris (NTB-AFP): Mer enn en tredel av hele verdens befolkning bor i områder der zikaviruset kan slå fotfeste i Afrika, Asia og Stillehavsregionen, advarer forskere i en ny studie.

Publisert: 02 September 09:58

Med rette klimatiske forhold og mye mygg, kan 2,6 milliarder mennesker være i faresonen, advarer forskerne, som understreker at risikoen er teoretisk.
– Ifølge vårt mest konservative scenario kan en befolkning på 1,2 milliarder i India bli berørt, 242 millioner i Kina, 197 millioner i Indonesia, 179 millioner i Nigeria, 168 millioner i Pakistan, og 163 millioner i Bangladesh, skriver forskerne i studien, som er publisert i The Lancet Infectious Diseases.
Sporadiske tilfeller av zika har tidligere blitt registrert i Afrika og Asia, men forskerne vet ikke om dette har vært stort nok til å ha skapt resistens blant innbyggerne. Det er også uvisst om immunitet mot den afrikanske varianten av zikaviruset kan beskytte mot den asiatiske versjonen, som for tiden blant annet finnes i Singapore.
– Hvis zika-immunitet er utbredt, vil andre zika-varianter raskt forsvinne. På den andre side, hvis zikaviruset når fram til ubeskyttede deler av befolkningen, kan vi få en gjentakelse av det vi allerede har sett i Brasil og andre deler av Latin-Amerika, sier forsker Derek Gatherer ved Lancaster University. (©NTB)

Previous
Next