Skip to Content

Wozniacki spiller sig i 1/8-finalen i årets første Grand Slam

Closed
by January 19, 2018 General

Den danske tennisstjerne vandt sin tredjerundekamp i to sæt over Kiki Bertens fra Holland.

Caroline Wozniacki er klar til ottendedelsfinalen i Australien Open, der er årets første af fire Grand Slam-turneringer.

Den andenseedede dansker var oppe mod hollandske Kiki Bertens, der er nummer 32 på verdensranglisten, og hun blev slået med sætcifrene 6-4, 6-3.

Wozniacki møder verdens nummer 19, Magdalena Rybarikova fra Slovakiet, i ottendedelsfinalen.

– Caroline Wozniackis servearm var lige så varm som sommerheden i Melbourne. Hun servede fantastisk godt, og samtidig spillede hun med masser af tryk i sine slag. Hun spillede taktisk klogt mod den lidt store Kiki Bertens, som gang på gang lavede fejl efter masser af gode returneringer fra danskeren. Wozniacki havde den rigtige længde på sine slag, der sad dybt og tæt på baglinjen hos hollænderen.

– Det var godt, hun ikke mistede grebet om sit spil, selvom hun skændtes med dommeren og blev snydt af linjedommeren på sin første matchbold, siger Henrik Jensen, tennisredaktør på TV 2 SPORT.

Hendes bedste resultat i Australian Open er en semifinale tilbage i 2011, men de seneste fem år er hun ikke nået længere end ottendedelsfinalen.

Caroline Wozniacki har to gange i karrieren været i Grand Slam-finaler. Begge gange i US Open og begge gange med nederlag til følge.

Hun åbnede det nye år med en finaleplads i Auckland, hvor hun tabte til Julia Görges. Wozniacki nåede sidste år frem til hele otte finaler, hvor de to sidste, Pan Pacific Open i Japan og sæsonfinalen i Singapore, blev vundet.

Resultaterne bragte Wozniacki tilbage i verdenstoppen, hvor hun lige nu er nummer to på verdensranglisten.

Kampens forløb

Bertens kom ellers godt i gang på Rod Laver Arena, og med saft i slagene tilspillede hollænderen sig straks en breakbold og var tæt på at åbne kampen med et servegennembrud.

Men Wozniacki fik afværget, og det pillede lidt af modet fra den et år yngre hollænder.

Danskeren bragte sig foran 3-0, og alt tydede på, at Wozniacki skulle køre første sæt hjem i fuldstændig sikker stil.

Alligevel lukkede hun for en kort stund Bertens ind i kampen. Hollænderen fik reduceret til 4-5, og frustrationerne begyndte at melde sig hos den danske favorit.

Wozniacki brokkede sig flere gange til dommeren og var utilfreds med modstanderens sved, der lå på baglinjen.

Bedst som Kiki Bertens var ved at skabe spænding, så lukkede Wozniacki første sæt med et rent servegennembrud.

Herfra var der igen klasseforskel på de to spillere, der stod over for hinanden for tredje gang. Det er endnu aldrig lykkedes Bertens at slå Wozniacki.

Hurtigt bragte den 27-årige dansker sig foran med 3-0 i andet sæt, før en hårdt presset Bertens fik afværget en breakbold og reduceret til 1-3.

Det var nu ikke et tegn på, at kampen var ved at tage en drejning, for Wozniacki svarede med det samme tilbage ved at tage et rent serveparti til 4-1.

Problemerne vendte alligevel tilbage lidt senere, da Wozniacki kunne serve sejren hjem.

Bertens tilspillede sig i første omgang to breakbolde. Wozniacki tog en ny verbal slåskamp med dommeren, da han tilkendte hollænderen pointet til 40-15.

Det lykkedes den frustrerede dansker at kæmpe sig tilbage, og sikre sig to matchbolde. De blev ikke udnyttet og i stedet fik Bertens igen to break-muligheder.

Først på den fjerde matchbold lukkede den danske favorit kampen.

I ottendedelsfinalen venter Magdalena Rybarikova fra Slovakiet. Wozniacki har vundet tre af de hidtidige fire kampe mod slovakken.

Previous
Next