Skip to Content

Zilveren Pieter Timmers is helemaal klaar om opnieuw het water in te duiken

Closed
by September 29, 2016 General

Bewerkt door: Glenn Bogaert
29/09/16 – 11u49  Bron: Belga
© belga.

Zowat anderhalve maand na zijn exploot op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro duikt Pieter Timmers opnieuw het bad in voor de wereldbekermanche in Peking (kortebaan), morgen en zaterdag.

De zilveren medaille op de 100 meter neemt aansluitend deel aan de manches in Dubai (4-5 oktober), Doha (8-9 oktober), Singapore (21-22 oktober), Tokio (25-26 oktober) en Hongkong (29-30 oktober). Het BK in november en het WK in december, allebei in klein bad, laat hij links liggen.

“De voorbije jaren heb ik altijd gepast voor deze tour, omdat ik me moest voorbereiden op een EK of WK in december, maar dit jaar wilde ik het voor geen geld ter wereld missen”, legt Timmers uit.

Huwelijk
In Peking verwacht de 28-jarige BRABO-zwemmer geen toptijden neer te zetten. “Mijn vormpiek lag in Rio. Na mijn medaille was mijn agenda ook helemaal volgeboekt. Daarom heb ik niet kunnen doortrainen. Daarnaast was er nog veel te regelen voor mijn huwelijk dat anderhalve week na mijn terugkeer uit Brazilië plaatsvond. Tijdens mijn zesdaagse huwelijksreis in Rome ben ik wel een aantal keren gaan trainen. Heel romantisch”, lacht Timmers. “Begin november keer ik terug naar België. Daarna is het tijd voor enkele weken rust.”

Nieuwe garde
Volgend jaar heeft de zwemelite afspraak op het WK (groot bad) in Boedapest. “Zo ver kijk ik nog niet in de tijd”, zegt de zilveren medaille van Rio. “Laat me eerst maar dit seizoen afsluiten en dan bekijk ik volgend seizoen. Ik heb altijd gezegd dat Rio mijn piekmoment moest zijn en dat is me duidelijk gelukt. Het komend WK staat op het menu, maar ik wil me vooral toeleggen op de voorbereiding van het nieuwe, jonge estafetteteam. Surgeloose, Dekoninck en Vanluchene zijn gestopt, dus nu is het aan de nieuwe garde. Een groep jonge mannen die nog geen ervaring hebben op internationaal niveau, maar die wel vol enthousiasme en ambitie zitten. Aan hen wil ik mijn ervaring doorgeven.”

Chinese fan
Timmers gelooft overigens dat zijn olympisch eremetaal een boost kan betekenen voor de zwemsport in België. “Absoluut. Kijk naar de invloed die Kim Clijsters, Henin, Gevaert etc. gehad hebben op hun sport en de jongelui die naar hen opkeken. Zij waren actief in grotere sporten maar het zwemmen staat nu écht wel op de kaart in België. Qua inschrijvingen kunnen de zwemclubs overigens nu al vaak niet aan de vraag voldoen, en ik denk dat er nu enkel nog maar meer vragen zullen binnenlopen. Als je m’n agenda bekijkt, het aantal mails en post die ik krijg van overal ter wereld – vraag me niet hoe ze zelfs aan m’n adres komen -, mag het duidelijk zijn dat mijn zilveren medaille iets teweeg heeft gebracht. Net nog stond in ons hotel in Peking een Chinese fan me op te wachten met een foto van me die ik moest handtekenen. En een selfie kon uiteraard ook niet ontbreken (lacht). Gekke toestanden.”

Previous
Next