Skip to Content

Boes plan virkede: Taktisk opførsel holdt 'møgunger' nede

Closed
by April 15, 2017 General

Doublen med Mathias Boe og Carsten Mogensen var opmærksomme på, at de indonesiske verdensettere trives, når der er ond stemning i luften.

Der skal meget til at slå verdens nummer 1. Derfor gjaldt det for Mathias Boe og Carsten Mogensen om at lægge en slagkraftig plan inden semifinalemødet med de Indonesiske stjerner Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon i Super Series-turneringen Singapore Open.

Her var det nødvendigt for danskerne at have ekstra fokus på det mentale spil mellem duellerne.

– Det er desværre to spillere, der er rigtig gode, når de kommer i infight med folk, og når der kommer til at være ’trash-talk’. Her er det normalt indoneserne, der kommer bedst ud af det, siger Mathias Boe til TV 2 SPORT.

– Inden kampen havde vi aftalt, at vi hellere ville være rolige og lade være med at pisse dem af. Derfor prøvede jeg egentlig bare at være overflink, når jeg ramte dem. Så det var helt bevidst for at prøve at holde så god takt og tone som muligt derinde for ikke at få tirret dem for meget.

Nedenfor ses et eksempel på Boes ’overflinke’ facon. En facon, som ekspertkommentator Jim Laugesen havde luret.

– Det gør han helt bevidst (undskylder, red.). De vil ikke gøre ham (Kevin Sukamuljo, red.) aktiv. Det er det mentale spil, siger han.

Efter tresætssejren fortsatte 36-årige Boe med at vise format over for det indonesiske par, der indkasserede første nederlag i 2017.

– Jeg siger tak for kampen til ham (Kevin Sukamuljo, red.) og siger, at det er et flot run, de har været på. Så siger han bare ’thank you – see you at the next tournament’ (oversat: tak – vi ses i næste turnering, red.). Selvom han lige har fået ros, og jeg prøver at være flink, så kommer der straks sådan en kommentar. Det er meget sigende for ham, siger han.

Selvom taktikken bar frugt, og danskerne søndag spiller finale i Singapore, så ærgrer Boe sig over indonesernes opførsel.

– Det er to møgunger, vi møder for at sige det lige ud. Indonesere plejer at være utroligt sympatiske, men det er de her godt nok ikke. Men de er jo fremragende badmintonspillere.

Den gode takt og tone blev fulgt op med en velfungerende dansk defensiv. Selvom første sæt gik til indoneserne, rejste danskerne sig og holdt hovedet koldt. Nu venter kineserne Junhui Li og Yuchen Liu i finalen.

– Det er altid fedt at være i finalen. Det er derfor, vi render og træner hver dag. Betingelserne er svære i Singapore, men der er rigtig mange mennesker, og der sidder nok en 10.000 mennesker og kigger. Nu skal vi lige slappe lidt af og så kigge frem mod en svær finale i morgen.

TV 2 SPORT viser finaler fra klokken 7:00.

Previous
Next