Skip to Content

Wednesday, August 12th, 2020

Dansk fusion skaber virksomhed med 1.600 medarbejdere

Closed
by April 18, 2016 General

Teknologi- og rådgivningsvirksomhederne Delta og Force Technology fusionerer og bliver en af Danmarks største virksomheder af sin art med over 1.600 medarbejdere.

Begge virksomheder tilbyder rådgivning og viden inden for teknologi.

Hvor Force Technology med sine 1.300 medarbejdere har specialiseret sig inden for bl.a. energi- og ressourceeffektivitet og materialeteknologi, er Delta specialister i rådgivning i bl.a. software, elektronik og sensorsystemer. Delta har 270 medarbejdere, og begge virksomheder kom ud af 2015 med stærke resultater.

Om Force Technology
 • Force Technology har eksisteret i over 75 år.
 • Virksomheden har 1.300 medarbejdere med hovedsæde i Brøndby, men med ansatte i datterselskaber i Sverige, Norge, Abu Dhabi, Kina og Singapore.
 • Force Technology omsætter ingeniørmæssig viden for et bredt udsnit af virksomheder inden for energiproduktion, olie og gas, det maritime, infrastruktur, service og fremstilling.
 • Virksomheden har et mål om at være verdens førende inden for energi- og ressourceeffektivitet, materialeteknologi, svejsning, integrity management, inspektion og prøvning, måleteknik og kemisk analyse, sensorinnovation og uddannelse, træning og kurser.

Kilde: Force Technology.

Om Delta
 • Delta Technology har også eksisteret i mere end 75 år.
 • Virksomheden har 270 medarbejdere i Danmark, Sverige og Storbritannien.
 • Delta tilbyder rådgivning til anvendelse af avancerede teknologier. Virksomheden varetager design, udvikling, test, certificering og rådgivning inden for elektronik, mikroelektronik, software teknologi, lys, optik, vibration og sensorsystemer.

Kilde: Delta.

Fusionen af de to virksomheder, der begge er med i GTS-nettet, er oplagt på det nuværende marked, hvor mange danske virksomheder i høj grad søger ny viden udefra, fortæller bestyrelsesformand i Force Technology, Erik Søndergaard.

»I disse år sker der internationalt en koncentration af de højteknologi vidensressourcer. Alene i vores nærområder Sverige, Norge, Tyskland og Belgien er der gennemført store fusioner for at sikre stærke og specialiserede kompetencer inden for forskning og udvikling,« siger han.

GTS-nettet
 • GTS står for Godkendte Teknologiske Serviceinstitutioner.
 • Der findes 8 GTS-institutioner i Danmark.
 • For at kunne kalde sig et GTS-institut skal man godkendes af Uddannelses- og Forskningsministeriet.
 • GTS-nettet forsøger at bygge bro mellem forskningsmiljøer og erhvervslivet.

Kilde: GTS.

Virksomhedernes forskellige kompetencer bliver også et plus, mener adm. direktør i Delta, Juan Farré.

»Force Technology og Delta kommer til at udvikle hinandens potentiale til fulde. Vi minder meget om hinanden i kultur og forretningsmodel med højteknologisk rådgivning, udvikling og faciliteter og komplementære kompetencer; uden overlap. Derfor kommer vi sammen til at rumme meget mere for mange flere,« siger han.

Ernst Tiedemann, der på nuværende tidspunkt er adm. direktør i Force Technology, bliver bestyrelsesformand for den nye organisation – og økonomidirektør i Force Technology Øjvind Andersen Clement bliver adm. direktør.

Erns Tiedemann fortæller, at den nye organisering betyder, at virksomheden vil kunne servicere hele industrien – fra udvikling og godkendelse af produkt til eftersyn i produktionen. Og digitalisering bliver nøgleordet.

»Vi kan endelig komme til at koble erfaringerne fra driften tilbage til produktudviklingen og dermed skabe grobunden for digital læring og nye forretningsmodeller. Det er vores mål at udvikle og kunne tilbyde denne infrastruktur for at skabe vækst i industrien,« siger Ernst Tiedemann.

Previous
Next