Skip to Content

Få overblikket: Kritisk uge venter for Formel 1's kørermarked

Closed
by September 29, 2016 General

SEPANG (Ekstra Bladet): Mexicanske Sergio Perez har udviklet sig til at være flaskehalsen på dette års kørermarked. Før han er bekræftet, afventer ikke kun Renault, men også de øvrige teams, som mangler at lande aftaler for 2017.

Først lovede han en afgørelse efter sommerferien, så i Singapore, hvor den blev udskudt til Malaysia.

I paddocken på Sepang International Circuit måtte Force India-køreren igen skuffe et stort presseopbud.

— Var der ikke noget med en stor fodboldkamp i går … Nej, ingen nyheder i øjeblikket, sagde den joviale mexicaner.

— Jeg håber virkelig, at vi alle har en afklaring næste weekend. Det tager længere end forventet, men alt går i den rigtige retning. Min aftaler er ret komplekse, da mine sponsorer skal have deres ting på plads først.

Renault og Williams har udvist interesse, mens sandsynligvis ender han med at blive hos Force India. Sergio Perez’ pengestærke bagland forsøger blot at forhandle den bedst tænkelige aftale hjem.

På Ekstra Bladets spørgsmål om, hvor mange teams der p.t. er inde i billedet, lyder svaret:

— Lige nu overvejer jeg kun et hold, men der er andre interessante muligheder på bordet. Hvis vi ikke er blevet enige inden for den næste uges tid, må vi kigge på noget andet.

— Min karriere i Formel 1 skal fortsætte, så jeg kan ikke vente meget længere, men jeg forventer, at alt er klar i næste uge. Jeg kan ikke bekræfte noget nu. Og af tidligere erfaring ikke før alt er færdigt og underskrevet. Næste uge er kritisk for, hvad der skal ske, siger Perez.

I 2013 manglede kun den afgørende underskrift på en forlængelse hos McLaren, før bestyrelsesformanden Ron Dennis kom ind fra højre og valgte Kevin Magnussen i stedet.

Står det til Sergio Perez kommer han ikke til at sende danskeren ud i mørket hos Renault næste år. Ikke mindst fordi der venter store regelændringer og en ny generation biler.

— Det er vigtigt med stabilitet, og jeg kan godt lide at blive længe hos et hold. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg gerne vil blive her — specielt med tanke på de nye regler. Om det er, hvad jeg får, ved jeg ikke, men jeg er sikker på, at jeg finder ud af det inden for den næste uges tid, siger Perez.  

Herefter vil kørerkabalen hurtigere falde på plads …

***

Kunsten at sige så lidt som muligt om næste år

Esteban Ocon, Manor-kører/Renault-reserve/Mercedes-talent
— Jeg fokuserer kun på min del og bekymrer mig ikke om næste år. Jeg passer mit job og stoler på mit management. Gwen Lagrue og Toto (Wolff) fra Mercedes styrer min karriere.

Så du gør, hvad Toto giver dig besked på?

— Ja, Jeg gør, hvad de siger. Jeg har altid stolet på dem, og det har altid virket.

Næste år er ikke et fokuspunkt hos Esteban Ocon (anden fra højre). Det er op til hans management, siger han. Foto: All Over Press Næste år er ikke et fokuspunkt hos Esteban Ocon (anden fra højre). Det er op til hans management, siger han. Foto: All Over Press
Marcus Ericsson, Sauber
— For mig handler det om at køre, og så må mit management klare fremtiden. Men jeg føler mig godt tilpas og skal bare blive ved med at levere på banen. Før eller senere finder jeg ud af det. Så vidt jeg ved, taler mit management med de team, som stadig har åbne pladser.

Ligesom Etaban Ocon, lader Marcus Ericsson fremtiden være op til sit management. Fokus er på banen. Foto: All Over Press Ligesom Etaban Ocon, lader Marcus Ericsson fremtiden være op til sit management. Fokus er på banen. Foto: All Over Press
Valtteri Bottas, Williams
— Jeg har altid følt mig knyttet til Williams, men som kører vil du også gerne vide, hvad der ellers rører sig. Lige nu kan jeg ikke sige ret meget mere.

Valtteri Bottas kan vil ikke sige mere, end hvad situationen er nu. Foto: All Over Press Valtteri Bottas kan vil ikke sige mere, end hvad situationen er nu. Foto: All Over Press
Carlos Sainz, Toro Rosso
— Der har været lidt interesse og kontakt (fra Renault), hvilket i sidste ende for mig er en ære, at et fabrikshold bekymrer sig om mig og min kontrakt-situation. Men som I ved, så guider Red Bull sine køreres karrierer. De har betalt fem år for mig i juniorkategorierne — det er millioner af euros — og jeg forstår udmærket, at de ikke ønsker at lade mig gå, når jeg er på det hidtil bedste tidspunkt i min karriere.

Carlos Sainz er smigret over Renault interesse, men han føler på samme tid, at han står i gæld til Red Bull. Foto: All Over Press Carlos Sainz er smigret over Renault interesse, men han føler på samme tid, at han står i gæld til Red Bull. Foto: All Over Press  

formel-1-belgien-lewis-hailton-og-paddy-lowe Formel 1 – 16 timer siden Sløret løftet for næste sæson: F1 lukker fiffigt smuthul

malaysian-grand-prix-sepang-29-september-2-october-2016-29092016-kevin-magnussen-den-renault-f1-team-rs16-publicationxnotxinxuk Formel 1 – 11 timer siden Palmer og Kevin lodret uenige i Renault-strategi

singapore-f1-gp-auto-racing EKSTRA Sport og Spil Mister han sædet i F1’s farlige stoleleg: Kevin med i sårbart firkløver

Da Hamilton kørte ind i den forkerte pit:

Se også: Renault-boss ulden om fremtiden: Det siger han i virkeligheden

formel-1-belgien-sergio-perez-mex-i-force-india-nr-11 Formel 1 – 15. sep. 2016 Afslører forsinket Kevin-rival uforskyldt fremtiden her?

koererne-ankommer-til-det-belgiske-formel-1-grand-prix EKSTRA Sport og Spil Nøglen til Kevins Formel 1-fremtid

Previous
Next