Skip to Content

Thursday, September 24th, 2020

Formel 1 Magnussen er ked af, at varm Formel 1-bane forsvinder

Closed
by September 25, 2017 General

16x9
Kevin Magnussen har altid nydt at køre i Malaysia. Foto: MANAN VATSYAYANA / Scanpix Denmark

Den danske racerkører Kevin Magnussen kommer til at savne Formel 1-banen i Malaysia, når den fra næste sæson pilles af løbskalenderen.

Sepang International Circuit er snart fortid i Formel 1-sammenhænge. 

Fra og med 2018-sæsonen har man nemlig valgt at pille banen i Malaysia af løbskalenderen. Dermed bliver næste weekends Formel 1-grandprix det foreløbigt sidste på banen, der ellers har været en fast del af Formel 1-kalenderen siden 1999.

Og det ærgrer den danske Haas-kører, Kevin Magnussen.

– Jeg har altid nydt den. Det er bestemt ikke nogen dårlig bane. Den har nogle højhastighedssving, som kørerne altid nyder. Så jeg er lidt ked af, at den forsvinder, når den har været en del af kalenderen så længe, siger Kevin Magnussen i en pressemeddelelse fra Haas.

Af de 18 gange der har været Formel 1-løb på Sepang, har Kevin Magnussen deltaget to gange – i 2014 og 2016 – med henholdsvis en 9. og en 20. plads til følge.

Udover store omkostninger og lave billetindtægter så har den voldsomme varme i Malaysia også haft indvirking på beslutningen om at droppe Sepang-banen.

Men varmen i Malaysia rører ikke Kevin Magnussen. Ifølge ham er det ikke værre end det netop overståede løb i Singapore. Tværtimod.

– Det er ret varmt. Men det, der gør det nemmere end Singapore, er, at du har nogle længere langsider, hvor du kan restituere og få noget vind på kroppen. I SIngapore foregår det meste ved lav hastighed, hvor man konstant arbejder med at styre, bremse og give gas. 

– Man arbejder meget hårdere i Singapore, end man gør i Malaysia. Temperaturen er værre i Malaysia, men af en eller anden grund er løbet en smule lettere, siger Kevin Magnussen.

Det foreløbigt sidste Formel 1-grandprix i Malaysia bliver kørt i weekenden den 29. september – 1. oktober.

Previous
Next