Skip to Content

Halal Expo overtreft bezoekersverwachtingen

Closed
by April 17, 2016 General
REGIO  |  17 april 2016   |   reageer   Door , Dichtbijredacteur

EINDHOVEN – De beurs Halal Expo Europe in Eindhoven verwacht maandag op de tweede en laatste dag het bezoekersaantal van vorig jaar (3000) ruimschoots te overtreffen. Op de openingsdag van de halalbeurs in het Beursgebouw Eindhoven was sprake van een overweldigende drukte, aldus beursorganisator Cemalettin Saglamer zondag.

“We hebben bezoekers uit 20 landen en hadden vijfmaal zo veel aanmeldingen”, aldus Saglamer, betrokken bij Hogiaf, een federatie van Turks-Nederlandse ondernemers. “Ik durf te stellen dat we de grootste zakelijke beurs op halalgebied van Europa hier in huis hebben.”

Bezoekers uit heel Europa, maar ook uit onder meer Saudi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Singapore, Maleisië, Egypte, Pakistan en Iran bezochten zondag de beurs. Daar is behalve voor voeding ook veel aandacht is voor cosmetica, farmacie, lifestyle, toerisme en producten uit de financiële sector. Er zijn meer dan 100 internationale exposanten vertegenwoordigd. Volgens Saglamer kunnen Nederlandse ondernemers profiteren van de groeiende vraag in de wereld naar halalproducten, gemaakt volgens de leefregels voor moslims.

Bron: ANP

Previous
Next