Skip to Content

Sportsdøgnet: Berømt sprinter mister datter i skudepisode

Closed
by October 17, 2016 General

Atletik: Den tidligere tredobblte VM-guldvinder Tyson Gay fra USA har haft nogle svære år med skader og dopingstraf, men nu er han også ramt af en tragedie på det personlige plan. Det er blevet oplyst fra hans agent, at datteren, den 15-årige Trinity Gay, er død efter et skuddrama i Kentucky. Hun døde på University of Kentucky Medical Center, oplyser ligeledes ligsynskontoret i Fayette County i en officiel udtalelse. Tyson Gay har netop sagt farvel til løberkarrieren og er startet på træningen op til den kommende sæson i bobslædesporten.

Håndbold: Århus Håndbold fik en kritisk indledning på sæsonen, men mandag viste aarhusianerne klasse med en storsejr hjemme over Randers HH. Oprykkerne blev i 888 Ligaen besejret 36-24 i et opgør, hvor der aldrig var tvivl om vinderen. Med sejren har Århus Håndbold 4 point efter 6 kampe, mens Randers stadig har 0 point efter 6 kampe.

Fodbold: Esbjerg havde mandag aften besøg af Lyngby i Superligaen i et opgør, der sluttede 2-2 efter et flot comeback af vestjyderne, der var nede med 0-2. Vestjydernes cheftræner Colin Todd havde på forhånd varslet, at han ville se vilje og stolthed fra sine spillere efter en dårlig periode, hvor B93 fra 2. division for nylig sendte Esbjerg ud af DBU Pokalen. Englænderen kunne dog fra sidelinjen se sine spillere levere en skidt præstation i 1. halveg, hvor Esbjerg oftest halsede efter gæsterne. Mikkel Rygaard og Jesper Christjansen bragte Lyngby foran 2-0 før pausen. Hjemmeholdet kom bedre ud til 2. halvleg, og det lykkedes da også Marco Lund at bringe spænding tilbage i opgøret. Forsvarsspilleren sparkede således en nedfaldsbold i nettet godt 20 minutter før tid. Få minutter før tid var 20-årige Marco Lund tæt på at komme på måltavlen igen, da han steg til vejrs efter et hjørnespark. Bolden blev dog sendt i mål af Lyngbys Jesper Christjansen, uden at Lyngby-målmand Jesper Hansen kunne forhindre den sene udligning til 2-2.

Fodbold: Dieter Hecking er færdig som cheftræner i Wolfsburg. Det meddeler det tyske nyhedsbureau dpa via sin kilder i bundesligaklubben. Wolfsburg ligger på 14.-pladsen i Bundesligaen efter en sæsonstart, der har givet en sejr, tre uafgjorte kampe og tre nederlag. Dermed har den ambitiøse tyske klub blot skrabet seks point sammen i sæsonens første syv kampe. Hecking har stået i spidsen for Wolfsburg siden begyndelsen af 2013, og han vandt den tyske pokalturnering med klubben i 2015, hvor Wolfsburg også sluttede på andenpladsen i Bundesligaen efter Bayern München. Søndag tabte Wolfsburg hjemme 0-1 til RB Leipzig og Yussuf Poulsen. Ifølge dpa tager klubbens U23-træner, Valerien Ismael, midlertidigt over.

Tennis: Det får nu konsekvenser for den australske tennisstjerne Nick Kyrgios, at han ved flere lejligheder har udvist dårlig opførsel på banen, senest i forbindelse med Masters 1000-turneringen i Shanghai. Mandag meddeler ATP, at man udsteder en karantæne på otte turneringsuger til Nick Kyrgios for hans problematiske ageren. I forbindelse med kampen i 2. runde mod Mischa Zverev bragte han flere gange spillet i miskredit ved ikke at gide spille og tabe boldene med vilje, hvilket i første omgang fik ATP til at udstede en bøde på 16.500 dollar. Nu følger forbundet op med yderligere sanktioner i form af karantæne samt endnu en bøde på 25.000 dollar. Karantænen strækker sig fra dags dato til 15. januar 2017, men Kyrgios kan få nedsat karantæneperioden, hvis han indvilger i at samarbejde og lægge en plan med en sportspsykolog. I det tilfælde kan han konkurrere igen fra 7. november. Kyrgios har adskillige gange været i krig med det australske tennisforbund, og han har også lagt sig ud med US Open-vinderen Stan Wawrinka. Det australske problembarn betegnes som et af sportens største talenter, og trods de negative optrædener ligger han fremme som nr. 14 i verden efter tre titelgevinster i sæsonen.

Fodbold: Landsholdsspilleren Andreas Christensen må sidde ude, når Borussia Mönchengladbach onsdag tager til Skotland og møder Celtic i Champions League. Den danske forsvarsspiller har pådraget sig en muskelskade i den ene balde, hvilket skete i lørdagens opgør mod Hamburger SV i Bundesligaen. Det meddeler Borussia Mönchengladbach på sin hjemmeside. Klubben oplyser ikke, hvor lang tid det forventes, at Andreas Christensen er ukampdygtig.

Fodbold: Nicklas Bendtner er ude de næste tre-seks uger som følge af den ankelskade, han pådrog sig i Nottingham Forests 3-1-sejr over Birmingham i fredags. Det meddeler holdets manager på et pressemøde mandag.

FREMGANG.  Nicole Broch Larsen vandt søndag en turnering i Florida. – Arkivfoto: Alastair Grant/APGolf: Nicole Broch Larsen strøg søndag helt til tops i USA med en sejr i Symetra Tour Championship i Alaqua Country Club i Longwood, Florida. Symetra Tour fungerer som Challenge Tour til LPGA Touren, og med sejren rykker den danske OL-deltager op på 20.-pladsen på Symetra Tourens pengerangliste. Dermed rykker hun tættere på en plads på LPGA Touren. Elitechef i Dansk Golf Union, Claus Mølholm, er imponeret over Broch Larsens resultater i USA. »Det er flot, at Nicole med kun fire starter i USA i år allerede har en sejr og en andenplads på CV’et. Det viser, at hun har spillet til at være med i de helt store turneringer, som vi også så i glimt ved British Open og til OL«, siger Claus Mølholm i en pressemeddelelse. Nicole Broch Larsen måtte i øvrigt ud i omspil med amerikaneren Ally McDonald, inden søndagens sejr var en realitet.

Fodbold: Brasilianske Neymar skriver fredag under på en ny kontrakt med FC Barcelona. Det meddeler klubben på Twitter. Kontrakten løber nu frem til sommeren 2021. Den første kontrakt løb frem til 2018. 24-årige Neymar kom til Barcelona i 2013 og har været en vigtig del af offensiven ved siden af Lionel Messi og Luis Suárez. Brasilianeren har i 149 kampe bidraget med 90 mål. Samtidig oplyses det også, at holdkammeraten Javier Mascherano har forlænget sin aftale frem til sommeren 2019.

FORREST.  Brøndbys Nicoline Haugaard Sørensen, der her vinder en duel mod St. Pölten, får også nok at se til mod Manchester City. – Foto: Jens DreslingFodbold: Der venter hård modstand for Brøndbys kvindehold i Champions League. Mandag blev der trukket lod til ottendedelsfinalerne, og her blev Manchester City trukket op af bowlen som modstanderhold til de blågule. For de danske mestre Fortuna Hjørring er vejen til kvartfinalen på papiret en anelse lettere. Her venter der italiensk modstand i form af Brescia. I den seneste sæson var det dog netop Brescia, der sendte Fortuna Hjørring med en samlet 2-1-sejr over de to opgør. De første opgør i ottendedelsfinalerne spilles 9. og 10. november, mens returopgørene finder sted ugen efter.

Motorsport: Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen ved endnu ikke, om han er købt eller solgt hos Renault i forhold til den kommende sæson. Og afklaringen vil trække endnu længere ud for danskeren. Sådan må man tolke en udtalelse fra Renaults teamchef, Frederic Vasseur, i den franske sportsavis L’Equipe. I sidste uge tilknyttede Renault Nico Hülkenberg som førstekører, og holdet vil holde pladsen som andenkører åben i flere uger, lyder det fra Vasseur. »Vi giver os selv nogle flere løb til at kigge på alle kandidater til det andet sæde, før vi træffer en beslutning«, siger Vasseur. Han bekræfter, at Manor-køreren Esteban Ocon er kraftigt inde i billedet til pladsen.

Cykling: Når tilskuerne i slutningen af januar skal til det københavnske seksdagesløb i Ballerup Super Arena, kommer de til at overvære en afdeling af en ny løbsserie. Sammen med London, Amsterdam og Berlin er den københavnske arrangør gået med til at lave en løbsserie med et fælles pointsystem, der i sidste ende munder ud i en finale på Mallorca 17. marts. Løbsserien er lavet for at højne niveauet og interessen for den klassiske cykeldisciplin, siger Michael Sandstød, der ejer det københavnske seksdagesløb. »Med samarbejdet kommer vi til at løfte niveauet for seksdagesløb i Europa og dermed også vores eget i Ballerup. Vi kommer til at få et højere sportsligt niveau, men helt sikkert også en øget interesse fra medier og tilskuere. Alene det, at løbene vil blive vist på Eurosport, tilfører ekstra værdi til vores event«, siger Michael Sandstød i en pressemeddelelse.

FARVEL.  Ikke mere tennis for Serena Williams i denne sæson. Skulderen og lægen vil ikke have det. – Foto: Charles Krupa/APTennis: Serena Williams har mandag meldt afbud til sæsonfinalen på kvindernes WTA-tour, der spilles i næste uge i Singapore. Det oplyser hun i en video, som WTA har slået op på sin Facebook-side. »Det har været et meget hårdt år for mig. Jeg har kæmpet virkelig meget med en skulderskade, og min læge insisterer på, at jeg bliver hjemme«, siger Williams. Serena Williams har vundet kvindernes sæsonfinale fem gange tidligere – senest i 2014. Den 35-årige tennisstjerne har vundet 22 grand slam-titler i karrieren.

Previous
Next