Skip to Content

Vrienden uit Deventer en Holten brengen titanium horloges op de markt

Closed
by October 19, 2016 General

Rudi Hofman DEVENTER/HOLTEN – Nog een paar maanden en dan verwachten Stefan Wessels (46) uit Deventer en Marc Schot (45) uit Holten hun eerste zelfontworpen en in China geproduceerde titanium horloges te ontvangen.

Op crowdfundingplatform Kickstarter hebben de twee boezemvrienden en zakenpartners al 23.500 euro opgehaald. Aangevuld met eigen geld is dit volgens Schot voldoende om de TiMe22 Robusto Precision en Automatic op de markt te kunnen brengen. ,,Via Kickstarter hebben we al 46 bestellingen binnen, onder meer uit Singapore, de VS, Ghana, Frankrijk en Nederland. We laten de horloges maken in Shenzhen bij Hongkong en moeten minimaal 300 exemplaren afnemen.”

Schot en Wessels leerden elkaar in hun pubertijd op dansles kennen en zijn sindsdien bevriend. Schot: ,,We wilden al heel lang iets samen doen en in de zomer van 2015 hebben we besloten horloges te gaan maken. We wilden een horloge dat we zelf mooi vonden en dat niet op bestaande horloges leek. Het is qua lijnen een vloeiend horloge geworden. Een beetje groot, maar dat is toch de trend. Staal zou te zwaar zijn vandaar dat we voor titanium grade 5 hebben gekozen. Dat is heel hard maar qua bewerking wel een stuk duurder. Titanium is licht waardoor het horloge slechts 130 gram weegt.”

Het uurwerk is van Zwitserse makelij en wordt in China geassembleerd. De prijs voor de twee types is tijdens de Kickstarterperiode 359 en 489 euro en daarna 649 en 899 euro. Kijk op www.time22.com voor nadere info.

Previous
Next